Turcanu, acuzat ca vrea sa preia puterea in PNL prin puci politic!

Turcanu, acuzat ca vrea sa preia puterea in PNL prin puci politic!
Dupa declaratiile publice ale deputatului Florin Turcanu de astazi, conform carora Delegatia Permanenta Teritoriala s-ar fi intrunit si hotarat noua conducere a PNL Botosani, Biroul de Presa al PNL a transmis un comunicat, in care se precizeaza ca declaratiile lui Florin Turcanu sunt "fabulatii, o tentativa de a prelua puterea in PNL printr-un puci politic, si nu prin masuri statutare, democratice".

"Astazi, la En Joy a avut loc o intalnire intre liberali, la care au participat o parte din primarii PNL, o parte din presedintii de organizatii, 4 consilieri judeteni si alti membri de partid. La intalnirea respectiva a ajuns si presedintele PNL Botosani, senatorul Liviu Campanu, desi nu fusese invitat. Aceasta intalnire nu a fost, nici pe departe, o Delegatie Permanenta, dupa cum declara deputatul Florin Turcanu", se arata in comunicatul PNL.

Astfel, conform celor transmise oficial, Art. 47 din Statut prevede ca Delegatia Permanenta Teritoriala este compusa din:

a) membrii Biroului Politic Teritorial;

b) presedintele, vicepresedintii si secretarul coordonator ai organizatiei municipiului resedinta de judet;

c) presedintii organizatiilor locale (comunale, orasenesti si municipale) subordonate;

d) presedintii organizatiilor de cartier apartinand localitatilor cu peste 50.000 de locuitori;

e) consilieri judeteni, respectiv de sector ai municipiului Bucuresti;

f) consilierii locali din municipii;

g) parlamentarii, presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene, primarii si viceprimarii, membri ai PNL;

h) presedintele si un vicepresedinte TNL la nivel teritorial;

i) presedinta si o vicepresedinta OFL la nivel teritorial; j) presedintele Clubului Studentesc Liberal;

k) presedintele Ligii Alesilor Locali;

l) presedintii structurilor care se ocupa de probleme specifice infiintate conform art. 34 din Statut.

De asemenea, se arata in comunicat, Art. 48 prevede ca Delegatia Permanenta Teritoriala se intruneste o data pe trimestru si ori de cate ori este nevoie, la convocarea presedintelui filialei teritoriale, fie pe baza hotararii Biroului Politic Teritorial, fie la cererea majoritatii simple a numarului membrilor sai.

"Ceea ce s-a intamplat astazi, nu poate fi considerata, nici pe departe, ca fiind o intrunire a Delegatiei Permanente Teritoriale. Cu atat mai mult cu cat convocarea Delegatiei Permanente Teritoriale se face doar de catre presedinte si cu cel putin 10 zile inainte de termenul stabilit pentru desfasurarea lucrarilor acesteia. In aceste conditii consideram ca cele declarate de Florin Turcanu sunt fabulatii si o tentativa de a prelua puterea in PNL printr-un puci politic si nu prin masuri statutare, democratice. Prin acest tip de comportament, Florin Turcanu se situeaza (pentru a cata oara?) in afara Statutului PNL si voi aduce la cunostinta presedintelui PNL Crin Antonescu, a Biroului Pocitic Central, a Comitetului Executiv National acest tip de comportament", a mentionat Liviu Campanu.

Reamintim ca, in urma Congresului National al PNL, deputatul Florin Turcanu a castigat un loc in Biroul Politic Central, el iesind invingator in confruntarea directa cu Liviu Campanu.

Cei doi s-au situat pe fronturi opuse si in privinta candidatilor la sefia PNL, Campanu sustinandu-l pe Calin Popescu Tariceanu, in timp ce Turcanu s-a declarat de la inceput de partea lui Crin Antonescu, acesta din urma fiind si castigatorul competitiei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
9

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
27

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
77

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...