Tupeu! Cum au ajuns unii botoșăneni să fure apă, pentru a nu plăti când spală rufe!

Angajații Nova Apaserv continuă să descopere botoșăneni care folosesc fel de fel de metode pentru a nu plăti apa pe care o consumă, astfel de situații fiind întâlnire atât la blocuri, cât și la case.

Potrivit lui Gabriel Cârlan, managerul Nova Apaserv, lunar sunt descoperite 20-30 de cazuri de furturi de apă. Numai în ultima perioadă, în 20 de apartamente s-a descoperit că pe apometre nu se înregistrau consumurile de la mașinile de spălat.

“Am găsit sigilii rupte, sigiliul de montaj sau sigiliul metrologic rupte. Am găsit în cel puțin 20 de apartamente unde mașina de spălat era înțepată înainte de contor. Situația este dificilă. Sunt care au cumpărat apartamente sau stau în chirie și au spus că nu știau de aceste lucruri. Am luat de bună credință aceste declarații", a precizat Gabriel Cârlan.

Cei prinși că fură apa sunt puși să plătească o taxă pentru consum fraudulos, în valoare de 1.280 de lei, și să plătească la paușal apa pentru ultimii doi ani.

“Noi nu avem interes să debranșăm pe nimeni. Dacă omul vine să plătească amenda, plus paușalul, noi nu îi tăiem apa", a mai spus managerul Nova Apaserv.

 

Spune-ne opinia ta