TUNETUL la Botosani - Agenti economici cercetati pentru evaziune fiscala!

TUNETUL la Botosani - Agenti economici cercetati pentru evaziune fiscala!
Percheziţie urmată de confiscarea documentelor şi a unei unităţi de calcul, la Botoşani! Trei persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscala si complicitate la aceeaşi infracţiune. Pentru una dintre ele poliţiştii au propus arestarea preventiva, insa procurorii au dispus luarea măsurii preventive de obligare de a nu părăsi ţara.

În cadrul acţiunii "Tunetul", ce se desfăşoară la nivel naţional, în ziua de 18 septembrie 2009, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au efectuat 3 percheziţii domiciliare la locuinţele unor administratori de societăţi comerciale din Botoşani: A. Tibi, de 40 de ani, A. Iulian-Dumitru, de 41 de ani, şi V. Dragutu, de 47 de ani, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate mai multe documente financiar-contabile, o unitate de calcul şi două memorii externe.

Cei în cauză, în perioada decembrie 2008 – iunie 2009, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale cu suma de 3.592.563 lei, prin înregistrarea în evidenţele contabile ale unei societăţi, aflată în insolvenţă, de facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni reale în sumă de 20.192.211,5 lei şi au înfăţişat datorii inexistente în frauda creditorului D.G.F.P.J. Botoşani.

În sarcina acestora s-a reţinut comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la aceeaşi infracţiune şi bancrută frauduloasă, fapte prev. şi ped. de art. 9 al.1 lit. c din Legea 241/2005 şi art. 143 al. 2 lit. b din Legea 85/2006.

Faţă de învinuitul A. Tibi s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de 19.09.2009 a fost prezentat Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă, care însă a dispus luarea măsurii preventive de obligare de a nu părăsi ţara, prev.de art. 145 ind.1 Cod procedură penală, pentru o durată de 30 zile.

A. Iulian este cercetat în stare de libertate, iar V. Dragutu, întrucât nu a fost identificat la domiciliu, s-au dispus măsuri de dare în urmărire.

Activitatea infracţională a fost documentată de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor cu sprijinul D.G.I.P.I, informeaza Biroul de Presa al IPJ Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
475

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
63

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...