Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, trimisi in judecata pentru abuz in serviciu

Fostul ministru liberal al Justitiei Tudor Chiariu si fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy au fost trimisi miercuri in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de abuz in serviciu.

Alaturi de ei vor mai fi judecati trei directori de la Posta Romana, tot sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice, informeaza un comunicat al DNA remis Ziare.com.

Acestia sunt Dan Mihai Toader, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Romana S.A. (C.N.P.R.), Lepadatu Emanoil, director economic executiv al C.N.P.R. S.A, si Marinescu Andrei,director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al C.N.P.R. S.A.

Fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Cei trei directori sunt acuzati si ei de abuz in serviciu, dar si de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand institutiilor publice, cu ocazia unei operatiuni comerciale.

In acelasi dosar mai este cercetat si Folfa Ioan, administrator la S.C. TOPCADEX 99 S.R.L., care este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsita in legatura cu o fapta de coruptie.

Cei doi fosti ministri sunt acuzati ca au trecut ilegal un imobil al statului in proprietate privata

In rechizitoriul intocmit, procurorii DNA sustin ca acuzatii, in perioada 2005 - 2007, au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a Statului Roman in proprietatea privata prin intermediul unor acte nelegale. Drept urmare statul roman a fost prejudiciat cu suma de 8.619.787 de euro. (ziare.com)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
10

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
76

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
18

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...