Trotuare greu de folosit de botoșăneni: „Așa erau și înainte de reabilitare”, explică edilii locali

Trotuare greu de folosit de botoșăneni: „Așa erau și înainte de reabilitare”, explică edilii locali

Trotuarele reabilitate de Primărie pe strada Viilor, din municipiul Botoşani, o arteră cu mari probleme de infrastructură, nu pot fi folosite de pietoni întrucât stâlpii de electricitate au fost lăsaţi în mijloc, în condiţiile în care oricum sunt înguste.

Lucrările fac parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare urbană şi au început pe 1 martie. Practic, au fost deja reparate toate trotuarele pe o porţiune de aproximativ 200 de metri, de o parte şi de alta a străzii, urmând amenajarea parcărilor şi carosabilului, informează Adevărul. 

„Păi ce facem, domne', dăm cu capu-n stâlp?  

Cetăţenii au observat însă că noile trotuare au înfipte chiar pe mijlocul zonei pietonale, din 25 în 25 de metri, câte un stâlp gros de beton. Este vorba despre vechii stâlpi de susţinere a cablurilor şi a iluminatului stradal. Din cauza stâlpilor, trecătorii mai corpolenţi nu încap pe trotuar şi trebuie să ocolească pe carosabil. De mame cu cărucioare pentru copii sau persoane cu handicap nici nu poate fi vorba. „Păi ce facem, domne, dăm cu capu-n stâlp? Nu te gândeşti când faci un trotuar? Dacă trece unul în scaun cu rotile ce face? Se roagă să nu-l omoare maşinile pe stradă? Plină ţara asta de specialişti”, spune un botoşănean revoltat, din cartierul Bucovina.   

„Vom lărgi acel trotuar”

În plus, pe trotuarele de cealaltă parte a străzii a rămas înfipt în zona pietonală şi un nuc bătrân.

„Eu nu înţeleg de ce nu au proiectat niştre trotuare mai late. Nucul nu vor să-l taie locatarii de la blocuri, că-i plantat de ei”, spune un locatar de pe strada Viilor.   

Culmea, autorităţile se apără şi spun că stâlpii erau şi înainte de reabilitare tot pe mijlocul trotuarului. Mai mult decât atât, după ce trotuarele au fost finalizate, spun că se pregătesc de alte lucrări, adică să refacă trotuarele gata modernizate şi să le facă mai late, ca să nu dea oamenii cu capul în stâlpi. 

„Stâlpii erau tot acolo şi până acum, doar că trotuarul era mai rău. Dar pentru că trebuie să asigurăm condiţii pentru persoane cu handicap şi alţi trecători vom lărgi acel trotuar astfel încât pietonii să aibă condiţii decente.”, spune primarul Botoşaniului, Cosmin Andrei.   

Ulterior, reprezentanţii Primăriei şi-ar fi exprimat chiar intenţia de a scoate stâlpii respectivi, dar abia după ce va fi reabilitat şi iluminatul stradal, în cadrul unui alt proiect.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
22

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
177

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
145

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...