Trimis după gratii de magistraţii botoşăneni pentru înşelăciune prin intermediul unor firme!

  Un bărbat de 46 de ani a fost săltat duminică de poliţişti de la domiciliul său, după ce pe numele respectivului a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o perioada de cinci ani, sub acuzaţia de înşelăciune.

 Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, respectivul, Vasile Strugariu, din judeţul Suceava, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Botoşani şi urma să fie trimis la penitenciar pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Strugariu a fost trimis în judecată alături de alţi opt indivizi, din judeţele Botoşani şi Iaşi, acuzaţi de înşelăciuni comerciale comise în perioada 2006-2009.

La vremea respectivă, susţin anchetatorii, gruparea din care făcea parte şi Vasile Strugariu, folosindu-se de trei societăţi comerciale, au închiriat mai multe utilaje pentru nişte lucrări fictive, după care au făcut pierdute respectivele bunuri. Valoarea prejudiciului: 370.000 de euro şi peste 540.000 de lei.

Majoritatea membrilor grupării au primit pedepse cuprinse între 3 şi 7 ani de detenţie, doar trei dintre cei opt inculpaţi scăpând cu condamnări cu suspendare.

Sursa: Monitorul de Suceava


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

Sunday, 6 October 2024

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

Sunday, 6 October 2024

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

Sunday, 6 October 2024

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...