Trenul Chisinau - Bucuresti nu se mai numeste "Prietenia"

Trenul Chisinau - Bucuresti nu se mai numeste "Prietenia"
Totodata, inscriptia Chisinau- Bucuresti de pe vagoane este scrisa in limba rusa, informeaza Jurnal de Chisinau. Trenul Chisinau - Bucuresti, care se numea trenul "Prietenia", si-a schimbat denumirea in trenul "Moldova", inscriptie care apare pe fiecare dintre vagoanele acestuia.

Ludmila Guri, directorul Garii Chisinau, a declarat ca nu cunoaste nimic despre modificarile in inscriptiile de pe acest tren.

Potrivit lui Oleg Chiriusenco, seful Serviciului de calatori a Garii Feroviare, este vorba de o eroare intervenita la schimbarea vagoanelor, trenul urmand sa capete aspectul de dinainte dupa 31 mai.

"E vorba de o eroare. Vagoanele din componenta acestui tren au fost schimbate cu cele de la trenul Chisinau-Moscova, pe care scria "Moldova". Dupa 31 mai, va circula acelasi tren care a fost si pana acum, cu denumirea "Prietenia", a declarat pentru Jurnal de Chisinau angajatul garii.

Intrebat de ce inscriptia Chisinau-Bucuresti apare in limba rusa, acesta a reiterat ca angajatilor garii le-a scapat "o eroare", care va fi reparata "in scurt timp".

Dupa introducerea pe data de 9 aprilie a regimului de vize pentru cetatenii romani care intentioneaza sa vina in R. Moldova, fluxul de pasageri care calatoresc cu trenul s-a redus drastic, astfel incat Caile Ferate ale Moldovei au modificat orarul trenului Chisinau- Bucuresti.

Acesta circula doar in zile pare, majoritatea covarsitoare a pasagerilor fiind cetateni ai Republicii Moldova sau cu dubla cetatenie.
Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
591

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
73

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
82

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...