Trei lucruri ciudate care influenteaza gustul mancarii

Trei lucruri ciudate care influenteaza gustul mancarii
Dupa ultimele studii se pare ca gustul este influentat de o multitudine de factori externi, asupra carora nu avem control. Dintre aceste in top trei se afla urmatoarele:

1. Ce mananca mama in timp ce este insarcinata. Se pare ca gusturile pentru anumite mancaruri se formeaza chiar de cand ne aflam in pantecul mamelor noastre. Cercetatorii de la Monell Chemical Senses Center, din Philadelphia au facut un studiu in care mai multor femei insarcinate li s-a dat sa bea suc de morcovi in timp ce erau insarcinate si in timp ce alaptau. Apoi s-a observat ca micutii ale caror mame bausera suc de morcovi mancau cu placere orice continea morcovi.

2. Eticheta sau ambalajul. S-a dovedit ca majoritatea oamenilor coreleaza un ambalaj mai frumos cu o calitate superioara a alimentelor si implicit cu un gust mai bun al alimentelor, efectul placebo fiind atat de puternic incat chiar simtim gustul diferit.

3. Zgomotul din fundal. Se pare ca zgomotul din fundal influenteaza perceptia asupra gusturilor pe care le simtim. Daca mancam intr-un loc linistit simtim gustul mult mai bine, decat atunci cand mancam intr-un loc zgomotos, scrie bzi.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
67

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
117

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
249

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...