Trei elevi și două cadre didactice diagnosticați cu Covid-19, săptămâna aceasta

Trei elevi și două cadre didactice diagnosticați cu Covid-19, săptămâna aceasta

Trei elevi și două cadre didactice din județul Botoșani au fost diagnosticați cu virusul Covid-19, în perioada 8-12 februarie a.c., informează medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit acesteia, cazurile de infectare înregistrate în rândul elevilor au fost raportate de Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Octav Onicescu” și Școala Gimnazială din Șendriceni.

„Din anchetele epidemiologice derulate, a reieșit că toți s-au infectat în urmă cu 5-6 zile. Unul dintre elevi a venit doar trei ore la școală, în prima zi. În toate cazurile s-au respectat măsurile de siguranță sanitară, de aceea nu am dispus izolarea niciunei clase. Unde a fost cazul, doar colegul de bancă a fost izolat și a continuat orele online. Situația este sub control, nu sunt probleme deosebite, infectările s-au produs în afara mediului școlar. Ca măsură de prevenție, sălile de clasă, acolo unde s-au descoperit cazuri, au fost dezinfectate”, a declarat Adăscăliței.

De asemenea, și un secretar școlar a fost confirmat cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, au fost comunicate 35 de cazuri de îmbolnăvire, conform statisticii de vineri a DSP.

La nivel național, un număr de 244 de elevi şi 329 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8 - 11 februarie, până la ora 18:00, a informat joi Ministerul Educaţiei. 171 de clase au activitatea suspendată.

„Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii", susține Ministerul Educaţiei.

 

Spune-ne opinia ta