Trei elevi de la „Eminescu” depistați cu Covid-19

Trei elevi de la „Eminescu” depistați cu Covid-19

Trei elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” au fost diagnosticați cu virusul Sars-CoV-2, de la debutul noului an școlar până în prezent. Ultimul caz de infectare a fost confirmat miercuri seară, însă unitatea de învățământ nu se va închide.

În urmă cu două săptămâni, doi adolescenți fuseseră testați pozitiv. Unul dintre aceștia se afla la domiciliu, urmând cursurile online, în vreme ce un tânăr aflat în clasa a XII-a s-a prezentat la școală. Colegii de clasă ai celui din urmă au fost plasați în izolare la domiciliu.

Miercuri, a fost comunicat și rezultatul pozitiv al unei eleve de clasa a X-a, astfel că o a doua clasă a fost carantinată.

Amintim că la trei clase izolate ca urmare a apariției unor cazuri de infectare cu Covid-19, o unitate școlară se închide, potrivit Ordinului comun al Ministerului Sănătății și al celui al Educației.

În ultimele 24 de ore, alți 38 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Marius Budăi: Îmbătrânirea populației va intensifica creșterea cererii de îngrijire pe termen lung

astăzi, 15:50
68

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.„Procesul ...

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

astăzi, 15:23
212

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru...

Proiect de 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”

astăzi, 14:33
84

Consiliul Județean (CJ) a depus un proiect în valoare de circa 4 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian” din municipiul Botoșani, a anunțat v...