Trei eleve au lesinat in timpul orei. Cadrele didactice spun ca este bizar, dar nu au nicio explicatie!

Trei eleve au lesinat in timpul orei. Cadrele didactice spun ca este bizar, dar nu au nicio explicatie!
Cadrele medicale de la SJA Botosani s-au confruntat, vineri, cu o situatie cel putin bizara.

Medicul de la cabinetul Scolii 12 din municipiul Botosani a solicitat ambulanta dupa ce nu mai putin de trei eleve din clasa a VII-a C au lesinat in timpul orei.

Fetele au fost transportate cu doua ambulante la spital, ele fiind diagnostícate cu lipotimie. Medicii spun ca reprezentantii scolii nu au o explicatie pentru cele petrecute, motivand ca este o intamplare faptul ca trei fete au lesinat aproape in acelasi timp, chiar daca incidentul a avut loc in timpul orelor.

Initial, spun cadrele didactice, i s-a facut rau uneia dintre fete, apoi inca doua au lesinat. La fata locului au ajuns doua echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta. Fetele, Bianca P., de 14 ani, Madalina F., de 14 ani, si Anda P., de 13 ani, au fost transportate la Spitalul de Pediatrie.

Medicii vor avea o discutie si cu parintii celor trei eleve, pentru a afla amanunte despre alimentatia lor si modul de viata in familie si comunitate.

 

Lipotimia sau lesinul este o tulburare acuta, caracterizata prin pierderea brusca a cunostintei, urmata de o cadere la intamplare care se poate solda cu accidente grave. Ea se datoreaza opririi inimii sau unui deficit in circulatia sangelui la nivelul creierului, unde se gasesc centrii cei mai importanti ai vietii.

De cele mai multe ori, lipotimia are o durata foarte scurta, de numai cateva secunde. In general, hipotensiunea asociata cu hipocalcemie si cu hipoglicemie duce inevitabil la instalarea lesinului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
79

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
74

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
147

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...