Trei declaratii anuale trebuie depuse la Fisc pana in 30 aprilie

Trei declaratii anuale trebuie depuse la Fisc pana in 30 aprilie
Ultima zi a lunii aprilie este termenul-limita pana la care contribuabilii au de depus trei raportari la Fisc, acestea fiind formulare care se depun anual.

Potrivit calendarului obligatiilor fiscale pentru luna aprilie, intocmit de ANAF, pana in 30 aprilie, anumiti contribuabili trebuie sa depuna la Fisc situatiile financiare aferente anului 2012. Aceasta obligatie revine numai persoanelor juridice fara scop patrimonial. Printre acestea se numara asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, precum si altele asemenea infiintate in baza unor legi speciale.
 
Atentie! Nu trebuie sa depuna bilanturi pentru 2012 pana in 30 aprilie persoanele juridice fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla, ele neavand obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale.
 
Ultima zi din aprilie este termenul-limita si pentru depunerea decontului privind accizele, formular 120. Aceasta declaratie se depune anual de operatorii economici platitori de accize pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare.
 
Decontul privind impozitul la titeiul din productia interna pentru anul 2012, formular 130, trebuie depus si el pana la 30 aprilie.
 
Ambele declaratii se depun la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil.
 
Decontul privind accizele, precum si cel referitor la impozitul la titeiul din productia interna se completeaza cu ajutorul programelor de asistenta existente pe pagina de internet a ANAF.
 
Formularele se depun la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie,semnat si stampilat. In acelasi timp, cele doua deconturi pot fi transmise si online de catre contribuabilii care detin o semnatura electronica.


avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...