Trecerile la nivel cu calea ferată din județul Botoșani vor fi verificate de polițiști

Trecerile la nivel cu calea ferată din județul Botoșani vor fi verificate de polițiști

Trecerile la nivel cu calea ferată vor fi, în sfârșit, verificate de polițiști, ca urmare a accidentelor grave produse în aceste zone.

Trecerile la nivel cu calea ferată din județul Botoșani și alte peste 500 de treceri din țară vor fi verificate de echipe mixte de polițiști de la Transporturi, Rutieră și ordine publică.

Acțiunile au loc după ce s-a constatat că accidentele produse în aceste zone au consecințe extrem de grave, de multe ori rezultând rănirea sau decesul persoanelor implicate.

Polițiștii vor face și o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, ca apoi autoritățile să poată remedia problemele identificate.

La Botoșani, cel mai recent accident pe trecerea de la nivel de cale ferată a avut loc la Dorohoi, unde unde un camion a forțat trecerea și a fost lovit de un tren.

Incidentul a avut loc pe 21 August, iar camionul era plin cu cereale. In în urma impactului, trailerul cu cereale a fost desprins de capul tractor, iar din fericire, șoferul camionului nu a pățit nimic, în timp ce conductorul trenului a suferit doar răni ușoare. În momentul impactului, în trenul care circula pe ruta Dorohoi - Iași erau circa 30 de persoane. Acestea s-au auto-evacuat,iar singura persoană rănită ușor este mecanicul de tren, care a refuzat transportul la spital.

Imaginile au fost surprinse de un botoșănean și le-am publicat și noi la acea dată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani: Scenariile în baza cărora vor funcționa școlile de la Botoșani săptămâna viitoare. Lista unităților și scenariul care se aplică

Vineri, 12 Noiembrie 2021
1787

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a hotărât astăzi scenariile după care vor funcționa săptămâna viitoare unitățile de învățământ ...

Săptămâna viitoare începe Postul Crăciunului. În acest an, postul se ține în perioada 15 noiembrie – 24 decembrie

Vineri, 12 Noiembrie 2021
533

Săptămâna viitoare începe Postul Crăciunului. Acesta este unul dintre cele mai importante din an, cunoscut și ca Postul Nașterii Domnului Iisus Hristos sau Postul Sfântului Mart...

Rabla pentru electrocasnice. Voucherele NU sunt transmisibile și se folosesc doar însoțite de actul de identitate

Vineri, 12 Noiembrie 2021
1051

Cei care sunt tentați să achiziționeze vouchere Rabla pentru electrocasnice ar trebui să știe că acestea nu sunt transmisibile și nu se pot folosi în magazine unde se cere cartea de ident...