Traseiştii lui Dragnea şi Ponta apăraţi de PSD în Parlament. Ce a decis Comisia Juridică pentru aleşii migratori

Deputaţii din Comisia Juridică au respins amendamentele PNL prin care aleşii locali care au migrat pe baza Ordonanţei de Urgenţă 55 promovată de guvernul Ponta în luna septembrie, cu două luni înaintea prezidenţialelor, trebuie să îşi piardă mandatul. Traseiştii au fost apăraţi de deputaţii PSD, PC şi UNPR. Curtea Constituţională a declarat în dezacord cu Legea Fundamentală OUG 54, denumită şi Ordonanţa traseiştilor.

Primul amendament propus de PNL prin vocea deputatului Gabriel Andronache a fost ca aleşii locali şi judeţeni care au migrat la un alt partid după intrarea în vigoare a OUG să îşi piardă mandatul. Amendamentul a fost respins de coaliţia parlamentară formată de PSD, PC, UNPR. A doua propunere a PNL a fost ca primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene care au migrat să îşi piardă mandatul. Şi acest amendament a fost respins cu 11 voturi împotrivă şi şapte pentru, existând şi două abţineri, relatează Gandul.

Deputaţii din Comisia Juridică au respins amendamentul PSD votat în Comisia de Administraţie, care a fost considerat "o aberaţie juridică". Potrivit acestuia "se interzice Guvernului de a emite ordonanţe al căror efecte pot încălca principiile constituţionale ale statului de drept şi deciziile Curţii Constituţionale". Amendamentul deputatului PSD, Laurenţiu Nistor, a fost ironizat în Comisia Juridică, susţinându-se că prin respingerea acestuia se respectă "blazonul Comisiei Juridice".

Comisia Juridică şi cea de Administraţie vor întocmi un raport comun de respingere a OUG 55, această urmând să ajungă în plenul Camerei Deputaţilor. În cele două Comisii, nu s-a precizat clar ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor migratori, dar în ambele au fost response amendamentele PNL prin care traseiştii urmează să îşi piardă mandatul. Liberalii i-au avertizat pe cei din majoritatea parlamentară că vor ataca dn nou la CCR textul legii de respingere a OUG55, deoarece ea nu respectă decizia judecătorilor CCR.

În şedinţa comună a Comisiei Juridice şi a Comisiei pentru Administraţie s-a decis un singur punct privind respingerea OUG 55, fără a se preciza ce se întâmplă cu mandatele aleşilor locali care au migrat de la un partid la altul. De asemenea, a fost respins amendamentul aprobat în Comisia ce Administraţie, "aberaţia juridică" propuă de deputatul PSD, Laurenţiu Nistor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean s-a îmbătat și a încercat să-și taie venele în piața din Fălticeni!

astăzi, 08:00

Printr-un apel la 112, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat și-a tăiat venele de la antebrațe în piața centrală din municipiul Fălticeni. La fața locului ...

Plăcintele de la Botoșani i-au cucerit pe bucureșteni la festivalul de produse tradiționale! (Foto)

astăzi, 07:45

Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. Iar târgurile unde oaspeții regăsesc aromele toamnei atrag tot mai mulți producători. Grătarele și cuptoarele s-au încins ...

30 septembrie pe Știri Botoșani. Gura deputatului adevăr grăiește, angajații Gărzii Financiare în preaviz și sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum pe preotul Ionuț!

astăzi, 07:30

30 septembrie 2008 Scandal in Consiliul Judetean: Contac il acuza pe Tabuleac, pedelistii solicita demisia conducerii DJDP Consilierul judetean Cristian Achitei a cerut marti demisia conducerii ...