Tranzacția imobiliară a anului! Vezi ce se va construi pe locul fostei fabrici de zahăr de la Bucecea

Tranzacția imobiliară a anului! Vezi ce se va construi pe locul fostei fabrici de zahăr de la Bucecea
Tranzacția imobiliară a anului, în județul Botoșani, a fost efectuată de o primărie care a devenit proprietară pe nu mai puțin de 27 de hectare de teren.

Primăria Orașului Bucecea a cumpărat întreaga suprafață de teren pe care a funcționat fabrica de zahăr “Siretul", care și-a închis porțile imediat după anul 2000.

75.000 de euro a plătit administrația publică locală pentru această proprietate, șefii din Primărie având deja conturat un plan cu ceea ce vor să facă pe acest teren care dispune de toate utilitățile, respectiv apă, canalizare, gaz, electricitate.

Potrivit primarului orașului Bucecea, Andron Țîmpău, cea mai mare suprafață va fi alocată pentru realizarea unui parc industrial.

“O suprafață de două hectare o vom aloca pentru a face un parc de agrement orășenesc, pe locul fostului parc al fabricii de zahăr. Deja lucrăm la acest proiect și sperăm ca până la sfârșitul lunii octombrie să fie gata. Alte 2-3 hectare intenționăm să le punem la dispoziția tinerilor căsătoriți pentru a-și construi o casă. Pe restul suprafeței va fi amenajat un parc industrial. Ne dorim să vină un investitor serios, dar noi suntem dispuși să facem un parteneriat și cu Consiliul Județean sau cu Zona Metropolitană, cu oricine îți dorește ca acest teren să fie redat circuitului economic", ne-a declarat primarul orașului Bucecea.

Fabrica de zahăr Siretul de la Bucecea s-a înschis în anul 2003, declinul fabricii începând în anul 1996 când pe piață a apărut zahăr din import la un preț mai bun. Ceea ce nu s-a furat s-a autodemolat, astfel că de ani buni locul unde timp de mai bine de 40 de ani au avut loc de muncă sute de famili este în paragină.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
32

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
103

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
85

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...