Transportatorii botoşăneni opresc activitatea! Camioane trase pe dreapta la ieşirea din municipiu FOTO

Transportatorii botoşăneni opresc activitatea! Camioane trase pe dreapta la ieşirea din municipiu FOTO
Aproximativ 20 de camioane de la firme de transport marfă, dar şi de la firme de construcţii din Botoşani, s-au adunat, luni dimineaţă, la ieşirea din municipiul Botoşni către Suceava, transportatorii botoşăneni alăturându-se celorlalţi din ţară care au declanţat o acţiune de protest.

Transportatorii staţionează cu maşinile în zona Cornişa şi spun că nu vor relua activitatea până când factorii de decizie de la nivel central nu le vor rezolva doleanţele. La faţa locului au ajuns şi mai multe echipaje de Poliţie. 





Transportatorii rutieri de mărfuri nu sunt de acord cu măsura anunţată de Guvern, de scumpire a carburanţilor, o dată prin creşterea accizei, şi cu noua taxă de 7 eurocenţi + TVA, introdusă în preţul carburanţilor.

De asemenea, ei sunt nemulţumiţi că Ministerul Transportatorilor nu şi-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea contextului legislativ în care transportatorii îşi desfăşoară activitatea.

Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Rutiere spun că peste două-trei zile de protest ar putea să apară problemele, când rafturile magazinelor se vor goli şi nu va avea cine să facă alimentarea.

Decizia de declanşare a protestului a fost luată pe 29 noiembrie, în cadrul unei reuniuni desfăşurate lângă Sibiu, la care au participat reprezentanţi ai transportatorilor de mărfuri din întreaga ţară, împreună cu delegaţii ale patronatelor din transportul rutier.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
21

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
56

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
49

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...