Transportatorii botoşăneni închid, marţi, autogările! VEZI ce vor face

Transportatorii botoşăneni închid, marţi, autogările! VEZI ce vor face
Transportatorii botoşăneni declanşează, marţi, o acţiune de protest pe termen nelimitat.

Începând cu ora 9.00, transportul judeţean şi interjudeţean va fi oprit, iar autogările vor fi închise.

Transportatorii se vor aduna la Lebăda, de unde vor porni cu autocarele şi microbuzele şi vor merge pe străzile din municipiul Botoşani, după care în jurul orei 10.00-10.30 vor picheta sediul Prefecturii Botoşani.

Contextul actual in care se afla transportul de pasageri in trafic judetean si interjudetean este extrem de grav ca urmare a suspendarii atribuirii traseelor/curselor judetene si interjudetene, spun transportatorii, motiv pentru care s-au decis sa protesteze.

Masura de protest are ca si cauza principala balbaiala autoritatilor centrale si locale in ceea ce priveste aplicarea legislatiei europene din transportul de pasageri, pirateria din domeniu desfasurata cu autovehicule de pana la 8+1 locuri, dar si faptul ca la nivelul Guvernului nu a aparut un raspuns oficial fata de nici una din solutiile transmise de FORT-CNR.

"In ceea ce priveste deblocarea problemelor existente in transportul judetean singura solutie este la indemana Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice care trebuie sa stabileasca in comun cu Ministerul Transporturilor aplicarea legislatiei europene in materie respectiv Reg. CE 1370/2007 pentru care Romania risca sa intre si in infrigement. In cazul curselor interjudetene, Domnul Ministrul Fenechiu a incercat deblocarea situatiei prin reintrarea in calendarul atribuirii insa, vineri 08.02.2013, dupa doar o ora de la publicarea programului de transport interjudetean , acesta a fost retras de Autoritatea Rutiera Romana-ARR de pe site-ul propriu cu toate ca ne aflam in perioada de corectare a acestuia", se arata intr-un comunicat al FORT. 

Potrivit aceluiasi document, interesele unor angajati ARR depasesc deciziile Ministrului, fiind a treia oara in ultimele 30 de zile cand se afiseaza un program de transport ce denatureaza piata concurentiala de transport prin acte grave de coruptie.

Confederatia Nationala Rutiera solicita institutiilor abilitate sa verifice modul in care se intocmeste programul de transport interjudetean si persoanele ce se fac responsabile de gestionarea acestuia.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
49

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
87

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
918

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...