Transelectrica alocă 2,2 milioane lei pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţiile din vara anului 2010

În ziua de 14 februarie 2011 a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie al S.C. Transelectrica S.A., în cadrul căreia a fost aprobată alocarea unei sume în valoare de 2,2 milioane de lei, cu titlu de sponsorizare, pentru reconstrucţia caselor distruse de inundaţiile din vara anului 2010 în patru comune ale judeţului.

Anterior, S.C. Transelectrica S.A. încheiase cu primăriile respective contracte de sponsorizare, cu clauza că sumele prevăzute se vor aloca doar dacă vor fi aprobate de Consiliul de Administraţie şi dacă societatea va încheia anul 2010 cu profit.

Primăriile care vor beneficia din sumele primite drept sponsorizare sunt Hilişeu Horia cu 1.581.360 lei, Şendriceni cu 479.200 lei, Văculeşti cu 47.920 lei şi Vârfu Câmpului cu 91.520 lei.

În total, din partea companiilor subordonate Ministerului Economiei s-au primit donaţii şi sponsorizări suma totală de 7.046.085,96 lei, banii fiind repartizaţi pe unităţi administrativ teritoriale în funcţie de numărul de case care au necesitat reconstrucţia după inundaţii.
Prefectul judeţului Botoşani, cel care a făcut demersurile pentru obţinerea acestor fonduri a declarat că în cel mai scurt timp urmează să fie viraţi şi cei 2,2 milioane de lei către cele patru primării.

"Le mulţumesc celor din conducerea societăţii Transelectrica pentru ajutorul acordat. Vor veni toţi banii şi nu mai există nici o piedică pentru autorităţile locale în acţiunea de reconstrucţie a locuinţelor distruse de ape. Primarii trebuie să grăbească lucrările şi să chibzuiască bine fondurile alocate", a declarat marţi prefectul judeţului Cristian Roman. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
9

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
57

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
30

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...