Traian Igas a taiat banii sindicatelor din Politie

Traian Igas a taiat banii sindicatelor din Politie
Liderii sindicatelor politistilor l-au reclamat la Parchet pe ministrul de Interne, Traian Igas, dupa ce acesta a semnat un ordin intern prin care le interzice angajatilor Directiei Financiare din MAI sa mai colecteze bani pentru sindicate.

Prin ordinul semnat de Igas, la 28 noiembrie, Directia Financiara nu mai are voie sa vireze cotizatiile angajatilor MAI catre sindicate si nici catre Asociatia Internationala a Politistilor(IPA)- Sectia Romana, nici contravaloarea convorbirilor telefonice ale personalului pentru plata contractelor de telefonie mobila prin organizatiile sindicale sau Asociatia Internationala a Politistilor.

Igas a explicat ca a luat aceasta masura pentru ca angajatii Directiei Financiare se plangeau ca nu au timp sa-i indeplineasca cererile. "Am zis, ok, daca nu aveti timp, sa va facem atributii ma putine. Asa ca fiecare membru de sindicat va cotiza direct la sindicat", a spus ministrul, citat de Evenimentul Zilei.

La randul lor, liderii organizatiilor sindicale sustin ca luna viitoare nu le mai ajung cotizatiile in cont, si, prin urmare, vor intra in incapacitate de plata, pentru ca nu mai este timp sa poate colecta banii de la membrii de sindicat.

Vasile Lincu, presedintele Sindicatului "Pro Lex", a anuntat ca, in cursul zilei de miercuri, a actionat in instanta Ministerul de Interne si pe ministrul Traian Igas, "pe motiv ca incalca legea si ca produc pagube care nu pot fi reparate... Avem 1000 de utilizatori de telefonie mobila si valoarea facturii acestora depaseste 10.000 de euro. Dar pentru Corpul National al Politistilor de ce nu s-au luat aceste masuri? Mai mult, orice dispozitie trebuie anuntata din timp!", a declarat Lincu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
41

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
74

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
67

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...