Traian Basescu: PSD fara PNL nu castiga Presedintia

Traian Basescu: PSD fara PNL nu castiga Presedintia
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, in emisiunea "Buna seara Romania" de pe B1 TV, ca nu crede ca USL se va rupe si ca PSD nu poate castiga prezidentialele fara PNL. Pe de alta parte, seful statului sustine ca liberalii au mai mari sanse sa castige Presedintia fara social-democrati.

"Eu cred ca nu se rupe (n.r. USL), sincer. Nu ar avea nimic de castigat, pana la urma sunt si ei oameni politici. PSD, daca se rupe de liberali, nu castiga prezidentialele, retineti ce va spun. Nu poate scoate cu un plagiator ca Ponta mai mult decat are partidul", a declarat Traian Basescu, in emisiunea realizata de Madalina Puscalau.

"Teoretic se poate orice, dar dupa mine PSD, daca se dezlipeste de PNL, nu are nicio sansa sa dea presedinte Romaniei. Liberalii, cum sunt, cum nu sunt, il vor bate pe Ponta in turul doi. Ei se joaca acum de-a Crin, sa vedem daca o sa fii candidatul nostru. In momentul in care stabilesc sa aiba propriul candidat, pierd alegerile", a continuat seful statului.

Cat priveste "viata PSD" cu Crin Antonescu presedinte, Traian Basescu sustine ca aceasta va fi "mult mai grea" decat cu actualul presedinte.

"Dupa mine, Ponta nu are nicio sansa sa iasa presedinte. Inseamna ruperea aliantei, in care PNL pleaca si nu cred ca dreapta nu va avea capacitatea sa ceara electoratului sa voteze candidatul dreptei, indiferent cine intra in turul doi, Antonescu, Predoiu, Ungureanu, Boc", a mai spus Traian Basescu.

"Decat un plagiator mincinos ca Ponta, orice solutie e mai buna. Ponta guverneaza mintind, minte de dimineata pana seara. (...) PSD daca se rupe de PNL pierde presedintia. Singura sansa e sa aiba o negociere cu liberalii, sa inverseze rolurile eventual", a mai precizat presedintele.

"PNL are sanse mai mari daca se rupe USL"


Traian Basescu sustine, in acelasi timp, ca sansele PNL la prezidentiale cresc in varianta unei rupturi a USL.

"Eu cred ca Antonescu poate sa-i intepe si mai tare, PSD nu va renunta pentru ca nu poate da presedintele, mai ales cand personajul e Ponta. Dupa mine PSD nu poate da presedinte singur, iar daca se rup, PNL are o sansa in plus, daca intra Crin in turul doi probabil ca si restul candidaturilor de dreapta se strang in spatele lui. Sigur ca nu imi place, dar nu sunt un om politic lipsit de simt politic", a declarat Traian Basescu.

"Daca intra in turul doi, ma angajez sa-l invat ce are de facut. Nu e o oferta, e o gluma, pentru ca nu va accepta niciodata si nici eu nu m-as duce dadaca la Crin Antonescu", a mai spus presedintele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
376

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...