Traian Basescu despre fostul staret Serafim Man: Lasati-l acolo unde e, in sufletul meu

Traian Basescu despre fostul staret Serafim Man: Lasati-l acolo unde e, in sufletul meu
Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, astazi, ce a insemnat pentru el fostul staret al Manastirii Rohia Serafim Man, care a incetat din viata. "Lasati-l acolo unde e, in sufletul meu", a raspuns Basescu, scrie Mediafax.

Intrebat de jurnalisti ce a insemnat pentru el parintele Serafim Man, seful statului a spus: "Nu am spus niciodata public, e mult mai mult decat credeti, lasati-l acolo unde e, in sufletul meu".

Presedintele a mers la Manastirea Rohia impreuna cu sotia sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului staret al manastirii Serafim Man, in varsta de 77 de ani, care a incetat din viata in noaptea de marti spre miercuri.

"Presedintele Traian Basescu a venit sa-i aduca un ultim omagiu parintelui Serafim, fiindca dansul a fost la Rohia de mai multe ori, cand era ministru al Transporturilor, ca primar al Capitalei si ca presedinte al tarii. S-a intalnit intotdeauna cu dansul si i-a spus cateva cuvinte cand a fost primar general al Capitalei: ca dansul va ajunge un om mare si va trebui sa carmuiasca tara. Si s-a simtit dator sa vina azi, sa-si ia ramas bun de la parintele Serafim, pentru ca maine nu va putea veni la inmormantare, deoarece va fi la o intalnire cu Papa Benedict al XVI-lea", a declarat staretul Manastirii Rohia, parintele Macarie, citat site-ul emaramures.ro.

Serafim Man a fost staret al Manastirii Rohia intre 1973-1984 si a fost duhovnicul lui Nicolae Steinhardt, pe care l-a tuns in monahism.

In anii anteriori, seful statului a vizitat de mai multe ori Manastirea Rohia din Maramures, una dintre aceste vizite avand loc in ianuarie 2007. Atunci, calugarii i-au facut cadou lui Traian Basescu mai multe carti scrise de parintele Nicolae Steinhardt.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
77

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
35

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
65

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...