Traian Băsescu a renunţat la serviciile poliţiştilor pentru coloanele oficiale

Traian Băsescu a renunţat la serviciile poliţiştilor pentru coloanele oficiale
Preşedintele Traian Băsescu a dispus renunţarea la serviciile Poliţiei Rutiere pentru coloanele oficiale,  începând de vineri de la ora 17.00. Preşedintele a renunţat şi la serviciile jandarmeriei.

Traian Băsescu nu mai are nevoie de serviciile poliţiştilor care însoţeau coloana oficială. Preşedintele a luat această decizie în urma protestelor poliţiştilor de ieri.

"Sunt foarte surprins mai ales că prerogativele asigurării siguranţei pe drumuri publice o are doar poliţia. Mi se pare o dovadă de instabilitate, încalcă legea. Acum să renunţe la serviciile poliţiei pentru că poliţiştii au protestat. nu se poate aşa ceva. Nu e o noutate. Iar prin acest lucru încearcă să atragă atenţia asupra comportamentului poliţiştilor. Cred că e un moft de moment ca să-i sperie pe poliţişti să nu participe pe 7 octombrie la proteste. Preşedintele României poate să ceară să fie însoţit de poliţişti sau poate să stea la toate semafoarele. SPP nu are prerogative de a opri circulaţia", a declarat Toader Paraschiv,  vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Ministerul de Interne confirmă că au primit o informare oficială în acest sens.

Aproximativ 8.000 de protestatari, majoritatea poliţişti, au mers, vineri la prânz, în faţa Palatului Cotroceni. Aceştia au plecat în marş de la sediul Guvernului, unde au protestat două ore, după ce l-au invitat pe preşedintele Traian Băsescu să vină să discute cu ei, iar acesta nu a dat curs invitaţiei. Sindicaliştii nu aveau autorizaţie pentru marş şi nici pentru un miting la Cotroceni.

Poliţiştii şi-au scos şepcile din cap şi le-au aruncat în curtea Palatului Cotroceni. Protestarii au aruncat şi cu sticle de plastic şi lumânări în poarta Palatului Cotroceni. Unii dintre protestari au purtat cătuşe la mâini în semn de protest. Poliţiştii au scandat "Du-te Băsescu, după Ceauşescu!"
 

realitatea.net
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
400

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...