Tragedie: Student iesean ucis in Franta!

Tragedie: Student iesean ucis in Franta!
Un tanar iesean a fost ucis intr-un accident groaznic pe o autostrada din Franta! Radu Neculae Ion, de 24 de ani, proaspat doctorand la Universitatea Alexandru Ioan Cuza si printre cei mai buni absolventi ai Facultatii de Matematica, si-a gasit moartea dupa ce a fost zdrobit in urma unui carambol. Tragedia s-a produs pe autostrada A9, intre Montpelier si Narbonne, langa micul orasel Beziers, din sudul Frantei. Cazul a ocupat prima pagina a ziarelor franceze. Si mai dramatic este ca familia tanarului din localitatea Scobinti a inmormantat-o anul acesta pe sora baiatului, bolnava de cancer. Prietenii il caracterizeaza ca pe un om aparte si care ii ajuta pe toti. Ca o ironie a sortii, motto-ul tanarului era: "Sa stii sa lupti cand vrei sa ai, sa nu regreti cand pierzi sau dai"

Pe prima pagina a ziarelor din Franta

Cu toate ca a scapat in urma impactului, a coborat din masina pentru a-si recupera lucrurile personale. A fost ultima actiune din viata sa. Un Mercedes, condus de un olandez, a intrat in plin si l-a pulverizat pe asfaltul autostrazii franceze. Tragedia a fost prezentata pe larg in ziarele din Hexagon. "A fost un accident de circulatie groaznic, care, printr-un miracol, nu a facut decat o victima, desi au fost atatea masini implicate", a declarat martorul Philippe Chopin, subprefectul de Beziers, pentru cotidianul Midi Libre din Montpelier.

"Sa stii sa lupti cand vrei sa ai, sa nu regreti cand pierzi sau dai"

La Iasi, drama este fara margini. Tanarul a fost ingropat duminica trecuta in localitatea sa natala, Scobinti. Parintii au venit din Spania, tara unde erau stabiliti de cativa ani, pentru a-si conduce fiul pe ultimul drum. Anul acesta, ei si-au ingropat si fata, rapusa de cancer.

Zeci de apropiati, colegi de facultate si prieteni au participat la ceremonia religioasa. Toti l-au caracterizat drept un om cu suflet mare si care nu ezita sa-i ajute. "A fost un om extraordinar, un tip care te ajuta mereu, fara interes... Este atat de trist cand stii ca un om de asemenea gen pleaca si in urma nu ramane decat tristete", spune Codrin Ditu, prietenul lui Neculae. (Buna Ziua Iasi)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
674

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
98

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
89

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...