Tragedie la Opera din Iaşi: Unul dintre cei mai apreciaţi artişti s-a sinucis!

Unul dintre cei mai apreciaţi solişti de la Opera Iaşi, basul Octavian Dumitru, s-a sinucis în casa în care locuia. Tânărul în vârstă de 34 de ani a fost găsit fără suflare chiar de către prietena lui. Aceasta a mers acasă la el ieri, în jurul orei 12.30 şi l-a găsit spânzurat în balcon, cu un cablu metalic.

Tânăra le-a spus poliţiştilor că nu îşi explică gestul. Octavian Dumitru era unul dintre cei mai stimaţi şi talentaţi cântăreţi de operă, fiind considerat "mâna dreaptă" a managerului Beatrice Rancea de la Opera Naţională Română Iaşi.

Ieri, pagina de Facebook a tânărului cântăreţ s-a umplut de omagii.

Ancheta Poliţiei este încă la început şi există doar ipoteze privind motivul care l-a determinat pe acesta să îşi încheie socotelile cu viaţa.

Corpul cântăreţului a fost găsit ieri în jurul orei 12.30, iar apelul la 112 a fost efectuat la ora 12.40 de către un bărbat, Costică Catrinescu. Acesta a spus că este rudă cu solistul. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul bărbatului.

"Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost găsit spânzurat în casă. Din primele cercetări, nu sunt suspiciuni de comitere a vreunei infracţiuni. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs moartea bărbatului. Corpul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru necropsie", a precizat Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Poliţiei Iaşi, conform Ziarul de Iaşi.

Originar din Galaţi, Octavian Dumitru era solist al Operei ieşene din anul 2004, după ce timp de doi ani a fost membru al corului "Gavriil Musicescu" de la Filarmonica de Stat "Moldova" Iaşi. Era absolvent Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi - Facultatea de Interpretare Muzicală, Secţia Canto, clasa Prof. Univ. Dr. Corneliu Solovăstru.

Ultimul rol interpretat a fost cel al lui "Bartolo", din "Bărbierul din Sevilla", spectacol care a avut loc joi, 19 februarie.  Reprezentaţia s-a bucurat de succes, iar colegii artistului nu îşi explică gestul său.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer dus la spital după un control al Poliției de Frontieră!

astăzi, 14:34

În data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectoru...

Transformer de Botoșani. Cum face Valeriu Iftime trecerea de la patron la șef de județ

astăzi, 13:34

Proaspăt intrat în politică, prosperul om de afaceri Valeriu Iftime crede că nu este în incompatibilitate și în conflict de interese dacă își continuă contractele pe car...

Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie și va sfinți casa parohială la o parohie din Botoșani

astăzi, 13:21

În data de 19 octombrie 2024, în Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru comunitate și anume sfinț...