TRAGEDIE IN APUSENI! Pilotul Adrian Iovan și un medic rezident au murit in accidentul aviatic de luni! Ranitii gasiti dupa 6 ore

TRAGEDIE IN APUSENI! Pilotul Adrian Iovan și un medic rezident au murit in accidentul aviatic de luni! Ranitii gasiti dupa 6 ore
Pilotul Adrian Iovan, aflat la manșa avionului de tip BN2, care a aterizat forțat în Munții Apuseni a fost găsit decedat de echipajele de salvare ce au ajuns la locul tragediei abia după sase ore si asta din cauza cetii.

În ciuda manevrelor de resuscitare, și-a pierdut viața și o femeie, aceasta fiind medic rezident. Au mai fost răniți alți patru medici și copilotul.

Aeronava efectua o cursă umanitară, la bord aflându-se o echipă de medici ce trebuia să ajungă la Oradea, pentru prelevarea unor organe.

UPDATE 00:54. Iovan a murit dupa 2 ore de la accident

Victor Zota, coordonator Agenţia Naţională de Transplant, a declarat la REALITATEA TV că aşa ceva este inadmisibil.

"Ei trebuiau să fie descoperiţi cu câteva ore mai devreme. Unde sunt echipele noastre ISU? Este inimaginabil să nu fie descoperiţi. Ei au căzut, după o aterizare forţată. Au supravieţuit toţi după această aterizare. El a fost conştient încă două ore. Colega noastră, tânără rezidentă, probabil a intrat în şoc hipotermic. Este inimaginabil ca în anul 2014 să cadă un avion şi să nu-l găsească timp de şase ore. Unde sunt oamenii plătiţi pentru aşa ceva?", a spus Victor Zota la REALITATEA TV.

"Nu a fost problemă că nu au ajuns. Nu ştiau unde au căzut. Din toate informaţiile nu se ştia unde a căzut. Cursa era urmărită de toate radarele din România. Să stai să vorbeşti la telefon cu cineva care-ţi spune că asta e poate ultimul telefon. Şi e vorba de colegul meu!", a spus Victor Zota la REALITATEA TV.



UPDATE 00.30. Răzvan Petrescu, copilotul avionului, este în stare critică, acuzând un şoc hipovolemic ca urmare a hemoragiei masive, iar medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu sunt în stare medie spre gravă, cu fracturi multiple, potrivit medicului Hadrian Borcea, coordonator regional SMURD, citat de mediafax.ro.

Cel de-al patrulea medic aflat în avion, Radu Zamfir, este în stare relativ bună, având doar răni superficiale.

UPDATE: 00:00. "A încercat să degivreze (să curețe gheața de pe aripile avionului - n.r.), n-a reușit, am cazut și ne-am oprit în copaci", a declarat medicul chirurg Sorin Ianceu, unul dintre supraviețuitorii accidentului, potrivit Antena 3.



UPDATE 23.40. "Pilotul era încercerat, iar domnișoara era în șoc hipotermic. Ceilalți pasageri, unul se văita că-l doare stomacul, altul era lovit la ochi. Am luat domnișoara, am făcut o targă din lemne și am dus-o jos. Le-am dat oamenilor din avion hainele de pe noi ca să se încălzească. Acum lăsați-mă că am treabă", a pdeclarat ădurarul Todea Argentin, localnicul din Horea care a ajuns primul la locul tragediei, potrivit alba24.ro.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor.

Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
790

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
369

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
104

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...