Traficantul de persoane cautat de Interpol, retinut de politistii botosaneni saptamana trecuta, a cerut instantelor sucevene sa fie extradat!

Traficantul de persoane cautat de Interpol, retinut de politistii botosaneni saptamana trecuta, a cerut instantelor sucevene sa fie extradat!
Un barbat din Botosani, cautat prin Interpol cu mandat european de arestare emis de autoritatile olandeze, a insistat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava sa fie extradat pentru a executa pedeapsa.

Reamintim ca botosaneanul A. Mihai Sorin a fost prins, in baza unor informatii obtinute si a unor activitati de depistare desfasurate, in dimineata zilei de 18 februarie 2009, pe strada Savenilor din municipiul Botosani, de politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Botosani, suspectul fiind prezentat ulterior Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava.

Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Suceava, Rodica Neagu-Dumitrescu, pe data de 18 februarie 2009, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava a inaintat Curtii de Apel Suceava propunerea de luare a masurii arestarii persoanei solicitate, A. Mihai Sorin, din Botosani, pe baza semnalarii dispuse in baza mandatului european de arestare emis de catre procurorul public de la Curtea Regionala Amsterdam la data de 2 mai 2006, fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de fiinte umane, contrabanda, viol si spalare de bani.

Rodica Neagu- Dumitrescu a precizat ca nu mai putin de opt victime au raportat traficul de fiinte umane comis de catre un grup de persoane, dintre care una este persoana cautata. Victimele au fost racolate din ianuarie 2004 pana in martie 2006, din Romania, de catre persoana solicitata si ceilalti membri ai grupului infractional, pentru a munci in Olanda.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Suceava mai spune ca, dupa ce au fost aduse in Olanda, cele 8 victime au fost obligate sa se prostitueze, le-au fost luate pasapoartele, au fost amenintate si atacate si au fost sechestrate in apartamentele faptuitorilor.

De asemenea, doua dintre reclamante au fost violate de catre persoana solicitata de autoritatile olandeze. Banii obtinuti de la victime au fost transferati in Romania prin serviciile bancare.

Rodica Neagu-Dumitrescu mai spune ca cei din grupul infractional din care face parte si persoana solicitata sunt suspectati de autoritatile olandeze si de savarsirea infractiunii de spalare de bani.

"In baza prevederilor legale in vigoare, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea lui A. Mihai Sorin, impotriva careia s-a emis la data de 2 mai 2006 un mandat european de arestare de catre procurorul public de la Curtea Regionala Amsterdam si cu privire la care s-a inaintat mesaj de urmarire internationala de catre INTERPOL Haga, pe o durata de 5 zile, respectiv de la 18 februarie 2009 la 22 februarie 2009, inclusiv. La data de 22 februarie 2009 s-a inaintat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava mandatul european de arestare emis de autoritatile olandeze, tradus in limba romana, solicitandu-se luarea masurii arestarii persoanei solicitate si predarea acesteia autoritatilor emitente. Persoana solicitata a declarat ca este de acord cu predarea sa catre autoritatile judiciare olandeze si a insistat in hotarare si dupa ce i s-au adus la cunostinta consecintele juridice ale consimtamantului, precum si caracterul irevocabil al acestuia", a declarat Rodica Neagu- Dumitrescu.

Instanta a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis de Parchetul de pe langa Tribunalul din Amsterdam, la data de 2 mai 2006, si a dispus predarea persoanei solicitate autoritatii judiciare emitente, pe baza consimtamantului acesteia, consemnat intr-un proces-verbal incheiat la data de 22.02.2009, mai precizeaza purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Suceava. Sursa: SuceavaNews

CITESTE SI  TRAFICANT URMARIT DE INTERPOL, RETINUT DE POLITISTII BOTOSANENI

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
414

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
148

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
98

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...