Traficant de minore, prins pe strazile din Botosani!

Traficant de minore, prins pe strazile din Botosani!
Un barbat in varsta de 36 de ani a fost prins, joi seara, de politisti, dupa o urmarire cu masinile pe strazile din municipiul Botosani.

Mihai Romica Cobilici a fost prins pe Calea Nationala si incatusat si el va fi dus in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare de catre Curtea de Apel Suceava inca din decembrie 2010.

Pana sa fie prins de politisti, barbatul s-a sustras anchetei.

Mihai Romica Cobilici este acuzat de aderare la un grup infractional si trafic cu minore. Barbatul face parte dintr-o retea, in care sunt implicate si alte persoane, inclusiv din Botosani, cercetate in acelasi dosar pentru proxenetism, tentativa de omor si instigare la omor.

“În cursul anului 2006, cercetările desfăşurate de autorităţile italiene din Veneţia, finalizate cu emiterea unor mandate de arestare în lipsă pe numele mai multor membrii ai grupării infracţional organizate, inclusiv pentru liderul acesteia, REISENAUER THORSTEN MICHAEL, au determinat destrămarea reţelei şi organizarea de către nucleul format de inculpatul OLOERIU IOAN CRISTIAN şi învinuitul ANDRONACHE CONSTANTIN SORIN, împreună cu numitul MIHAI REMUS CIPRIAN a unei noi grupări, care păstrează acelaşi obiect de activitate, dar cu o structură mai dinamică, ce se adaptează la noile realităţi, formată din racolatori, transportatori, falsificatori de documente din ROMÂNIA şi exploatatori, care a evoluat şi s-a perfecţionat continuu prin racolarea de noi membri, respectiv GURIŢĂ OVIDIU, OROŞANU RAZVAN, OLOERIU AUREL, PAŞCANU ALEXANDRU, PANDIA CORNEL GABRIEL, PANTEA VOISLAV MILAN, HOLIC CRISTIAN, FROICU ALEXANDRA, BAUSCHE ŞTEFAN PETRE, CHETREANU VIOREL, GRIGORAŞ IOAN, MIHAI CONSTANTIN RĂZVAN, NECŞANU ŞERBAN, CILIBACHE GABRIEL SEBASTIAN, OLARU GHEORGHE, OLARU PETRU MARIAN, BORDIANU CONSTANTIN, COBILICI MIHAI ROMICĂ, CREŢU ALEXANDRU. Această nouă grupare a dat dovadă de o mare mobilitate, relocându-se succesiv de la ROMA, apoi în OLANDA şi SPANIA, după care din nou la ROMA. Din probele administrate rezultă că membrii grupării se ocupau în mod direct de exploatarea victimelor (le transportau şi le supravegheau când acestea se aflau pe stradă, în căutare de clienţi, le verificau, le băteau şi le privau de hrană dacă nu câştigau suficienţi bani sau nu respectau regulile impuse de ei, le luau banii pe care tinerele îi câştigau din practicarea prostituţiei). De asemenea, s-a stabilit că membrii grupării executau acţiuni de intimidare atât a victimelor care ar fi încercat să fugă, cât şi a celor care le-ar fi ajutat în acest sens. La data de 12.10.2010 au fost efectuate un număr de 21 percheziţii domiciliare în imobilele în care locuiesc membrii acestui grup infracţional organizat. Cu această ocazie au fost conduse 16 persoane pentru audieri, urmând să fie sesizat Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de o parte dintre acestea", se arata in comunicatul DIICOT de pe data de 12 decembrie 2010, imediat dupa descinderi.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
2

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
283

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
297

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....