TRADEDIE: Un pompier din Botosani si-a pierdut viata in timpul unei misiuni!

TRADEDIE: Un pompier din Botosani si-a pierdut viata in timpul unei misiuni!
Un pompier a murit şi alţi doi, un maior şi un plutonier, au ajuns la spital, după ce au intervenit pentru salvarea unui tânăr căzut în puţ!

În data de 16 septembrie 2010, puţin înainte de ora 18.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui tânăr căzut într-un puţ de captare a apei de pe raza  localităţii Rediu, comuna Rădăuţi-Prut, în timp ce executa nişte lucrări în interiorul acestuia.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje, printre care şi echipa de scafandri. Pe timpul operaţiunilor de salvare, ofiţerului şi celor doi scafandri li s-a făcut rău, probabil din cauza acumulării monoxidului de carbon emanat de o pompă pentru evacuarea apei, folosită de persoana pentru care am fost solicitaţi să intervenim.

A fost scos imediat ofiţerul, care era cel mai aproape de gura de ieşire. Plt. Lucian Neculai a coborât în puţ şi a reuşit să îi scoată pe cei doi subofiţeri scafandri care se aflau la suprafaţa apei. Aceştia au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Orăşenesc Darabani, după ce au fost resuscitaţi de colegii pompieri, imediat ce au fost scoşi din bazin.

Din nefericire, plt. Marius Loghin, în vârstă de 32 de ani, a fost declarat decedat. Ceilalţi doi colegi, mr. Narcis Jachel şi plt. Iulian Todirel au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani şi se află în afara oricărui pericol. Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Iaşi.

"Cadrele I.S.U Botoşani sunt profund îndurerate de pierderea dragului lor coleg care şi-a sacrificat propria viaţă pentru a salva o alta, şi sunt alături de familia îndoliată. Cuvintele nu pot exprima durerea şi starea de spirit a angajaţilor inspectoratului", transmite ISU Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum recunoști roșiile injectate din piețe și din magazine. Semnele distincte la care să fii atent

astăzi, 08:48
137

Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase, scrie ziaruldeiasi.ro. În consecință, este important să recun...

Bogdan Andone, după meciul pierdut la Galați: „Dumnezeu ne-a mai dat o șansă!”

astăzi, 08:22
355

Cu o victorie la Galați, FC Botoșani s-ar fi salvat direct de la retrogradare. Nu s-a întâmplat, echipa lui Bogdan Andone a fost răpusă de Oțelul și va disputa o „dublă”...

Magistrații i-au micșorat pedeapsa unui botoșănean care și-a batjocorit fosta soție!

astăzi, 07:52
158

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Ioan P. împotriva sentinței penale prin care Judecătoria Botoșani l-a condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru săvâr...