Toţi fumătorii ar trebui să mănânce această legumă de două ori pe săptămână

Cancerul pulmonar reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

Chiar şi în cazul persoanelor care fumează (fumatul fiind cauza principală a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente, scrie doctorulzilei.ro.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.

În studiul recent, cercetătorii chinezi au comparat 1.424 de pacienţi cu cancer de plămâni cu 4.500 de adulţi sănătoşi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Producătorul de costume Formens din Botoşani aproape şi-a dublat profitul net în 2024!

astăzi, 19:09

Producătorul de costume Formens din Botoşani, controlat de antreprenorul francez Losson Gerard Justin Joseph, a raportat pentru 2024 o cifră de afaceri de 301,4 mil. lei (60,6 mil. euro), în ...

USR va prelua de la PSD și PNL patru posturi de prefect. Cine îl va înlocui pe Dan Nechifor la Botoșani!

astăzi, 18:05

Partidul condus de Dominic Fritz va avea patru posturi de prefect, în București și în județele Botoșani, Timiș și Bacău, au confirmat surse din coaliția de guvernare pentru HotNews...

Botoșăneni amendați pentru mizerie, nu au scăpat nici comercianții de struguri! (Foto)

astăzi, 17:07

În intervalul 1-15 septembrie 2025, polițiștii locali au întreprins activități de prevenire și constatare a faptelor de natură contravențională.   Ca urmare a activit...