Tot mai mulţi elevi botoşăneni se bat în incinta unităţilor de învăţământ!

Tot mai mulţi elevi botoşăneni se bat în incinta unităţilor de învăţământ!
Numărul elevilor care se bat în şcoli a înregistrat o creştere în primele şase luni ale acestui an, de regulă astfel de fapte petrecându-se ca urmare a unor conflicte spontane între colegi. 

În semestrul I din anul 2014 au fost sesizate un număr de 36 de infracţiuni, cu şase mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, care a prezentat situaţia în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică.

Toate faptele s-au comis în incinta unităţilor de învăţământ, unde responsabilitatea revine factorilor de conducere ale acestora.

Cele mai multe infracţiuni au fost înregistrate în unităţile de învăţământ din mediul urban, 24 de fapte, iar 14 au fost comise în mediul rural.

Infracţiunile au fost comise de 25 de elevi, în timp ce alţi 32 au fost părţi vătămate.

Cele mai multe infracţiuni petrecute în primele şase luni au fost furturi, 16 la număr, loviri sau alte violenţe, 14 cazuri, fiind înregistrată şi o distrugere.

“Creşteri se înregistrează la infracţiunile de lovire sau alte violenţe, cu 12 fapte, acestea datorându-se unor conflicte spontane dintre elevi, marea majoritate a victimelor şi autorilor fiind colegi de clasă, şi la infracţiunile de însuşire a  bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, cu două fapte", a declarat cms. şef Cristian Cucoreanu, şeful IPJ Botoşani.

16 infracţiuni au fost comise în licee şi 20 în şcoli generale.

În primul semestru al anului au fost reclamate şi două fapte de şantaj şi corupere sexualî, însă în urma verificărilor întreprinse, nici una nu s-a confirmat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
177

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
178

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
259

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...