Tot mai mulți dintre români se tem că își vor pierde locul de muncă în 2021

Tot mai mulți dintre români se tem că își vor pierde locul de muncă în 2021

Numărul românilor care se tem de pierderea locului de muncă s-a dublat față de anul trecut. Dacă la începutul anului 2020 aproximativ 11% din ei se temeau că își vor pierde locul de muncă, la începutul acestui an 28% dintre salariați se tem că își vor pierde locul de muncă în 2021.

Aceste concluzii sunt menționate în topul situațiilor care pun în dificultate bugetul personal, alături de cheltuielile neprevăzute, arată rezultatele unei cercetări făcute de Reveal Marketing Research la solicitarea Raiffeisen Bank.

Incertitudinea economică provocată de pandemie a făcut ca jumătate dintre români să aibă o abordare mai precaută față de cheltuielile care nu erau necesare, iar 1 din 3 români a ales să își planifice bugetul lunar, în timp ce un român din 5 a economisit mai mult.

În plus, la un an de la primul studiu realizat pe tema provocărilor financiare ale românilor, numărul persoanelor care reușesc să economisească de la o lună la alta a crescut de la 16% la 24%, în timp ce procentul din populație care reușește să acopere strictul necesar traiului se menține relativ similar (aproape jumătate din populație).

Pe de altă parte, un număr semnificativ dintre români pare să își fi îmbunătățit situația financiară, procentul din populație care nu face față cheltuielilor zilnice scăzând de la 35% la 24%. Această evoluție se datorează în mare parte scăderii cheltuielilor zilnice în perioada carantinei, dar și a celor cu călătoriile.

 

Spune-ne opinia ta