Tot mai multe botoșănence conduc TIR-uri!

Tot mai multe botoșănence conduc TIR-uri!

 Danut Ciubotaru  

Din ce în ce mai multe botoșănence vor să devină șoferi profesioniști pentru a putea conduce mașini de mare tonaj sau chiar autobuze, multe dintre acestea susținând deja examenul în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoriile C și D.

Potrivit lui Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, anul acesta s-a dublat numărul botoșănencelor care vor să conducă TIR-uri sau camioane.

“Din totalul persoanelor care se prezintă pentre aceste categorii 25-30% sunt oamne. S-a dublat numărul lor față de anul trecut și cele care dau examen pentru șoferi profesioniști au până în 35 de ani", a declarat Dănuț Ciubotaru.

Unul dintre principalele motive pentru care aceste femei doresc să devină șoferi profesioniști este acela că vor să lucreze alături de soții lor în străinătate.

Anul acesta, la nivelul județului Botoșani au fost exameninate, în vederea obținerii permisului de conducere, un număr de 8.623 de persoane, pentru categoriile C și D find examinate peste 1.300 de persoane.

Procentul de promovare la nivelul județului este de 40%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
200

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
194

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
285

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...