Topul judeţelor care au tăiat cel mai mult cheltuielile cu salariile

Topul judeţelor care au tăiat cel mai mult cheltuielile cu salariile


www.evz.ro

Autorităţile locale au redus din cheltuielile de personal cum au crezut de cuviinţă, cu procente între 5% şi 22%. Capitala e în fruntea tăierilor, Botoşaniul la polul opus!

Între 5% şi 22% - cu atât au reuşit judeţele să taie din cheltuielile de personal, în primele opt luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiar dacă regula tăierii salariilor cu 25% s-a aplicat tuturor bugetarilor din România, cifrele oficiale arată că autorităţile locale au reacţionat diferit când au fost puse în faţa constrângerilor bugetare. Unele au tăiat mai mult, iar alţii de patru ori mai puţin.

Pe primul loc în topul celor mai mari reduceri de cheltuieli cu salariaţii se află municipiul Bucureşti, cu o scădere de 21,6%, arată datele transmise de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), prelucrate de EVZ. Capitala a reuşit să-şi reducă sumele cheltuite pe salarii şi alte beneficii pentru angajaţi de la peste un milion de lei în perioada ianuarie- august 2009 până la 817,5 milioane lei în acest an.

Pe al doilea loc în clasament se află judeţul Arad, unde cheltuielile la acest capitol au scăzut cu 18,7% în intervalul analizat. Acesta este urmat de Bistriţa- Năsăud, cu o reducere de 16,6%, scrie evz.ro.

La polul opus se plasează judeţul Giurgiu, unde cheltuielile de personal s-au diminuat cu numai 5,2%, urmat de judeţul Buzău, cu o reducere de 5,6%. Judeţele unde autorităţile nu au reuşit să taie nici a zecea parte din cheltuielile destinate personalului sunt Olt, Satu Mare, Bihor, Vrancea, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Neamţ, Ialomiţa, Tulcea şi Botoşani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
118

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
106

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
34

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...