Topul firmelor din Botoşani care au adus cei mai mulţi bani la buget!

Topul firmelor din Botoşani care au adus cei mai mulţi bani la buget!
Cu cifre de afaceri de milioane de lei şi sute de angajaţi, mai multe firme din judeţul Botoşani vin, anual, cu un aport considerabil la bugetul statului, prin plata taxelor şi impozitelor.

Potrivit datelor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani, în topul contribuabililor care au virat, în anul 2014, sume mari către bugetul general consolidat al statului se numără firmele Ascon, cu 10,3 milioane de lei plătiţi către stat, în contul taxelor şi impozitelor, Lacto Solomonescu, cu 8,8 milioane de lei, Danro Internaţional, cu 8,5 milioane de lei, Traian SRL, cu 8,1 milioane de lei, Nord Proiect, cu 7,7 milioane de lei, Nord-Tour, cu 7,7 milioane de lei, Serconf, cu 7,7 milioane de lei şi Conted, cu 7,6 milioane de lei.

Alte 13 societăţi din judeţul Botoşani achită taxele şi impozitele direct la Bucureşti, fiind în portofoliul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili. Este vorba despre firmele Carreman, Comcereal, Doly-Com, Electroalfa Internaţional, Elsaco Electronic, Formens, Greif Flexibles Romania, Grupul de distribuţie ETA, Prodalcom, Rolana Tex, Sagrod SRL, Tehnic Asist şi Victor Construct.

Printre marii contributori la bugetul general consolidat, la nivelul judeţului Botoşani, se regăsesc şi instituţii publice, dar şi instituţii subordonate Consiliului Local sau Consiliului Judeţean. Locul I în top îl ocupă societatea Nova Apaserv, care a plătit anul trecut statului 67,4 milioane de lei, urmată de Spitalul Judeţean Mavromati, cu 34,2 milioane de lei. Pe locul trei se clasează societatea Modern Calor, cu 19,2 milioane de lei. Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Casa Judeţeană de Pensii au avut, de asemenea, un aport considerabil la bugetul general consolidat al statului, cu sume achitate în 2014 de 17,4 milioane de lei, respectiv 14,08 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta