Topul celor mai bune școli de șoferi, după promovabilitate! Câți botoșăneni au devenit, anul trecut, șoferi!

Topul celor mai bune școli de șoferi, după promovabilitate! Câți botoșăneni au devenit, anul trecut, șoferi!
Mii de botoșăneni și-au dorit anul trecut să devină șoferi, dar pentru o parte dintre cei care au susținut examenul permisul de conducere a rămas, deocamdată, doar un vis.

Potrivit datelor prezentate de Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV), în anul 2015, la proba traseu au fost examinați 7.663 de candidați, admiși fiind 4.032 de candidați, reprezentând un procent de 52.62%

Într-un clasament realizat de SPCRPCÎV, privind promobavilitatea pe școli de șoferi, pe primul loc se clasează Bogdan Prest cu un procent al cursanților promovați de 69,57%, urmat de Autovulcanizare, cu 68,52% iar pe locul trei se clasează școala de șoferi Apetrans, cu 65,10%.

Cele mai mici procente de promovabilitate s-au înregistrat la școlile de șoferi Semaforul, cu 44,80% și Ursa Mare, cu 38,44%.

Potrivit șefului SPCRCPCÎV, cei mai slab pregătiți candidați pentru obținerea permisului de conducere sunt cei care provin din licee care se ocupă și cu pregătirea celor care doresc să devină șoferi.

“Cele mai slabe rezultate le obțin în continuare liceele de profil, cum ar Liceul Petru Rareș , Șendriceni, care au undeva sub 30%. Sunt foarte slab pregătiți. Din contră, dacă luăm elevii din Botoșani, de la clasele a XI-a, a XII-a, care se prezintă, au procent de promovabilitate de peste 90%, și nu sunt de la licee de profil. E vorba de gradul de pregătire", a precizat Dănuț Ciubotaru.

Față de anii anteriori, numărul botoșănenilor care obțin permis de conducere este în ușoară creștere.

“A crescut exigența școlilor, se mai fac cele șase ore dacă ești respins la traseu și probabil din cauza aceasta și candidații se pregătesc mult mai bine", a adăugat șeful SPCRPCÎV.

Cei mai mulți candidați susțin examen în vederea obținerii permisului de conducere pentru categoria B.

 

Spune-ne opinia ta