Topul celor mai “bogați” șomeri din Botoșani

O parte dintre botoșănenii aflați în prezent în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) încasează lunar o indemnizație de șomaj mai mare chiar și decât salariul multor persoane aflate în câmpul muncii.

Este vorba de persoane care au ocupat funcții de conducere în diferite societăți din mediul privat.

Potrivit datelor AJOFM, cea mai mare indemnizație de șomaj plătită la ora actuală în județul Botoșani se ridică la 1.534 de lei. Banii sunt încasați de o persoană care a lucrat într-o societate are are ca obiect de activitate comerț cu ridicata a combustibilului lichid. 

Pe locul doi se clasează un botoșănean care a lucrat în același domeniu, care ia lunar 1.477 de lei, iar pe locul trei se află o persoană care a lucrat pe o funcție de conducere în domeniul confecțiilor, și care primește o indemnizație de șomaj în cuantum de 1.062 lei. Persoanele în cauză primesc șomaj timp de un an de zile.

Cuantumul indemnizaţiei de şomaj se acordă în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează, respective 75% din valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an; suma prevãzutã mai sus la care se adaugã o sumã calculatã prin aplicarea asupra mediei salariului de bazã lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.

Pentru persoanele care au fost asigurate în baza unui contract de asigurare pentru şomaj, la determinarea sumei calculate prin aplicarea unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, se va avea în vedere venitul lunar declarat în contractul de asigurare pentru şomaj.

Potrivit ultimelor statistici, în județul Botoșani sunt peste 6.900 de șomeri, doar 1.582 primind indemnizație de șomaj.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ieșean prins într-o localitate din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Wednesday, 9 October 2024

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport. Conducătorul auto...

„Bocitoarele vesele” se joacă, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (foto)

Wednesday, 9 October 2024

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte: Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Buc...

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni.” (video)

Wednesday, 9 October 2024

„Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni. A devenit o normal...