Topirea zapezii impune restrictii de viteza pe calea ferata!

Topirea zapezii impune restrictii de viteza pe calea ferata!

Cristian Roman, prefectul judetului Botosani

Aproximativ 180 de hectare de teren inundat si 900 de metri de cale ferata afectata de topirea rapida a zapezii!
 
Incalzirea vremii, inregistrata in ultimele zile, a determinat topirea rapida a zapezii, astfel incat aproape 900 de metri de cale ferata din zona Dangeni se afla sub apa, fiind restrictionata viteza trenului la 5 kilometri pe ora.
"900 metri de cale ferata stau in apa si s-a luat masura restrictionarii vitezei de circulatie a trenului la 5 kilometri pe ora, dar apa nu provine din revarsarea raului Jijia, ci provine din topirea zapezii de pe versanti", a declarat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.

Pe langa acea portiune de cale ferata, prefectul judetului a spus ca in aceeasi situatie mai sunt 180 hectare de pasune, in tot judetul.

"Mai avem 180 hectare de pasune, tot asa, din topirea zapezii, in mai tot judetul. Avem informatii ca se va incalzi vremea in cea de-a doua jumatate a saptamanii si am trimis echipe in teren pentru a evalua situatia. In functie de situatia care imi va fi comunicata astazi, voi dispune masurile pentru Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta", a adaugat prefectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația cirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
2

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
322

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
78

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...