Sapte primarii amendate in urma controlului efectuat la Registrul Agricol!

Dintre cele 78 de unitati administrative verificate de Institutia Prefectului Botosani in perioada 1-16 februarie, doar la sapte primarii au fost inregistrate deficiente in privinta gestionarii Registrului Agricol.

Conform datelor furnizate de prefectul judetului, au fost aplicate 10 amenzi, din care sapte amenzi au fost aplicate pentru neîndeplinirea de către personalul din aparatul de specialitate al primarului cu atribuţii în domeniu a obligaţiilor ce decurg din O.G. nr.28/ 2008.

Cele sapte amezi au fost aplicate urmatoarelor primarii: Dângeni, o amendă in valoare de 100 lei, Mileanca, o amendă de 100 lei, Gorbăneşti, doua amenzi de cate 100 lei fiecare, Unţeni, o amenda de 500 lei, Brăeşti, o amendă de 300 lei, Ibăneşti, o amendă de 400 lei.

A mai fost aplicate trei amenzi pentru neurmărirea de către secretarul unităţii administrativ-teritoriale a modului cum îşi îndeplineşte sarcinile personalul cu atribuţii privind completarea datelor în registrul agricol.

Amenzile au fost aplicate la Primaria Unţeni, secretarului Ursache Vasile, amenda in valoare de 250 lei, la Primaria Hlipiceni, secretarului Vereştiuc Savel, amenda in valoare de 125 lei, Primaria Ibăneşti, secretarului Doroftea Mihai, amenda in valoare de 250 lei.

"Scopul principal a fost pregatirea recensamant agricol care va incepe in luna martie. Imbucurator pentru noi este ca s-au diminuat amenzile, daca in primul control din luna septembrie am avut 28 de amenzi, in cuantum de 5.300 lei, acum avem 7 amenzi pentru functionari si trei secretari, in cuantum de 2.200 lei", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.
 
In urma acestui control, reprezentantul Guvernului in teritoriu a stabilit ca deficienţele constatate de către colectivele de verificare şi informarea Instituţiei prefectului sa fie remediate la termenele stabilite prin notele de control despre stadiul acestor remedieri. O alta masura stabilita de prefect vizeaza secretarii unităţilor administrativ-teritoriale care vor monitoriza şi informa trimestrial Instituţia prefectului despre stadiul completării registrului agricol, acţiune pemanentă. Tot secretarii unităţilor administrativ-teritoriale vor trebui sa  puna în discuţia comisiilor de disciplină persoanele desemnate pentru completarea registrului agricol şi care nu-şi îndeplinesc sarcinile prevăzute de O.G.nr.28/2008.
 
 
 
  
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

astăzi, 22:29
219

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
127

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
376

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...