Top 8 utilizări neobişnuite pentru bere
Stiri Botosani Friday, 6 July 2012 ActualitateIată câteva idei la care nu te-ai fi gândit.
Berea poate fi un calmant pentru stomac
Dacă te deranjează stomacul o cană de bere poate fi remediul de care ai nevoie: alcoolul are un efect anestezic şi te ajută să scapi de durere. În plus, bere te ajută să scapi de mahmureală. Atenţie totuşi: nu apela la bere dacă suferi de gastrită sau ulcer.
Dă strălucire mobilei cu bere
Berea dă strălucire mobilei de lemn. Toarnă o cană de bere fără CO2 pe o cârpă. Freacă bine mobila. Vei fi uimit/ă de efectul strălucitor pe care îl va căpăta mobila.
Marinează carnea în bere
Berea este excelentă şi când este vorba de marinat. Chiar nu contează carnea pe care vrei să o pregăteşti: toate tipurile vor beneficia de pe urma unei marinări de câteva ore în bere. Bineînţeles că poţi adăuga şi alte ingrediente, spre exemplu ghimbir, piper şi tot ceea ce-ţi place astfel încât friptură să fie plină de savoare.
Berea alungă limacşi
Limaxul provoacă daune mari în grădini sau în livezi. În loc să foloseşti diferite substanţe chimice pentru combaterea acestor dăunători, mai bine cumpără o farfurioară pe care s-o plasezi plină de bere în grădină. Limacşi vor fi atraşi de miros se vor îmbăta şi vor rămâne în farfurioară. Înlocuieşte berea în fiecare zi. Cu puţin noroc vei scăpa de acest melc, iar legumele tale vor rămâne întregi.
Fertilizează grădina cu bere
Drojdia de bere şi alte extracte din bere sunt foarte bune pentru plantele din grădină. Dacă ţi-a rămăs bere după petrecere n-o arunca, ci udă plantele din grădina cu ea. Plantele îţi vor mulţumi pentru trataţie.
Berea este un şampom excelent
Berea "şampon" dă strălucire părului. Berea este o alternativă naturală la sampoanele obişnuite pline de chimicale. Amestecă o cană de bere cu un ou şi foloseşte mixul ca pe un şampon. De altfel, pe vremuri oul era un ingredient al şamponului, după care a fost înlocuit cu substanţe chimice. Nu uita totuşi, că mixutul de mai sus are un termen de valabilitate scăzut.
Coca va fi mult mai bună dacă are bere în compoziţie
De obicei, atunci când faci un aluat foloseşti şi drojdie pentru ca acesta să crescă. Dacă înlocuieşti drojdia cu berea rezultatele vor fi spectaculoase. În cazul în care aluatul este prea gros, mai adăugă puţină bere, iar dacă este prea subţine adăugă făină. Aluatul astfel obţinut va fi cel mai gustos pe care l-ai făcut vreodată.
sfatulparintilor.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău va asigura ordinea publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și CFR Cluj!
Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împreu...
ANM: Vreme cu temperaturi peste normalul perioadei!
În locul temperaturilor scăzute specifice acestei perioade, ne vom bucura de valori termice pozitive, care ne vor răsfăța simțurile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a pu...
LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (337)
REVISTA “EPIGRAMA” (NUMĂRUL 110) A apărut „EPIGRAMA” nr. 110 care este, după cum spune redactorul-şef în editorialul său, „al patrulea realizat î...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.83 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici