Top 10 cei mai bogaţi politicieni din România

Top 10 cei mai bogaţi politicieni din România
Miliardarul Dinu Patriciu, care este totodată membru al Partidului Naţional Liberal, conduce topul celor mai bogaţi politicieni în acest an, potrivit calculelor făcute de Top 300 cei mai bogaţi români, realizat de revista Capital.

În topul celor mai bogaţi politicieni, Dinu Patriciu este urmat de Răzvan Păunescu, preşedintele executiv al Partidului Ecologist Român.

Averile care apar în clasament sunt exprimate în milioane de euro.

1. DINU PATRICIU 1.000-1.100

2. RĂZVAN PĂUNESCU 410-435

3. GIGI BECALI 250-300

4. VIOREL CATARAMĂ 120-125

5. CULIŢĂ TĂRÂŢĂ 115-125

6. SILVIU PRIGOANĂ 95-100

7. ATILLA VERESTOY 70-75

8. ADRIEAN VIDEANU 60-70

9. FLORIN ANGHEL 27

10. DAN DIACONESCU 26

 

DINU PATRICIU: "Nu mai am funcţii în PNL"

Deşi considerat o persoană foarte influentă în PNL anii trecuţi, Patriciu spune că acum nu mai are nicio influenţă în lumea politicii. "Eu de zece ani nu mai am funcţii în PNL", a declarat acesta pentru Evenimentul zilei. Dinu Patriciu este însă în continuare membru al PNL.

 RĂZVAN PĂUNESCU: "Politica nu implică interes direct"

Răzvan Păunescu este fiul omului de afaceri George Păunescu. Acesta susţine că intrarea lui în politică nu este legată de un interes direct, ci de intenţia lui de a se implica în rezolvarea problemelor de mediu. Răzvan Păunescu este preşedintele executiv al Partidului Ecologist Român (PER).

CULIŢĂ TĂRÂŢĂ: "Investiţiile trebuie încurajate"

Investiţiile businessmenilor români trebuie încurajate. Potrivit omului de afaceri, investiţiile sunt cele care crează locuri de muncă atât de necesare în această perioadă dificilă din punct de vedere economic. Omul de afaceri Culiţă Tărâţă este în prezent deputat al UNPR.

SILVIU PRIGOANĂ: "Capitalismul e prost înţeles"

Silviu Prigoană a început să facă afaceri acum 20 de ani. Susţine că atunci când a intrat în politică era la nivelul de apogeu al business-ului. Consideră că, în România, oamenii bogaţi sunt priviţi drept potenţiali hoţi, conceptul de capitalism fiind neînţeles. Silviu Prigoană este deputat PDL.

ATTILA VERESTOY: "Nu sunt un milionar interesant"

Susţine că, de 15 ani, a apărut în clasamentele celor mai bogaţi români. "Nu mă consider interesant. Interesanţi sunt cei care apar, dispar, cei care fac zeci de milioane de euro peste noapte", a spus Verestoy. Attila Verestoy este senator UDMR. (evz.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
97

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
102

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
150

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...