Toate declaratiile fiscale pe care trebuie sa le depui pana vineri la Fisc

Toate declaratiile fiscale pe care trebuie sa le depui pana vineri la Fisc
Luna ianuarie este una dintre cele mai aglomerate din an din perspectiva numarului de formulare fiscale pe care contribuabilii trebuie sa le depuna la Fisc.

1) Notificarea privind plata TVA la incasare (formular 097)
 
Formularul se depune la Fisc de:
 • contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA in perioada 1 octombrie 2012 - 31 decembrie 2012, a caror cifra de afaceri de la momentul inregistrarii in scopuri de TVA pana la sfarsitul anului 2012 nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei.
 • contribuabilii re-inregistrati in scopuri de TVA (dupa ce codul de TVA le-a fost anulat din oficiu) in perioada 1 octombrie 2012 - 31 decembrie 2012, a caror cifra de afaceri, realizata in cursul anului 2012 in perioada in care au fost inregistrati in scopuri de TVA, nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei.
 
Contribuabilii aflati in aceste situatii vor aplica sistemul TVA la incasare incepand cu prima zi a celei de-a doua perioade fiscale din anul 2013. Mai exact, daca au ca perioada fiscala luna calendaristica, contribuabilii vor aplica noul sistem de TVA din 1 februarie, in timp ce daca perioada lor fiscala este trimestrul, vor aplica sistemul de TVA la incasare indepand cu 1 aprilie 2013.

 Declaratia 097 se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule toate informatiile solicitate.

 Un exemplar, semnat si stampilat se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunica prin posta, cu confirmare de primire, iar cel de-al doilea exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.


Citeste continuarea pe
avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
7

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
18

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
76

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...