Toamna intră în acţiune în toată ţara, de luni

Toamna intră în acţiune în toată ţara, de luni
Temperaturile scăzute şi ploile se extind treptat treptat în toată ţara. Vara nu se mai arată însă, chiar dacă soarele prinde curaj şi reîncepe să apară de marţi.

Valorile termice de duminică încep să fie tomnatice mai ales în nord, în Maramureş şi Bucovina, unde nu se mai adună peste 14-15 grade nici chiar la amiază. În sud însă, mai avem un răgaz înainte ca vara să se retragă definitiv, aşa că în Lunca Dunării, maximele încă mai urcă la 30-31 de grade.

Dar, din noaptea de duminică spre luni, ploile intră şi în Capitală, cu tot cu descărcări eletrice şi temperaturi ce urmează să nu mai urce prea mult în zilele ce vin.

Odată cu ziua de luni, intră şi toamna în acţiune în toată ţara. Ziua se anunţă mohorâtă mai ales pentru locuitorii din sudul, centrul şi estul ţării, unde vremea se şi răceşte, iar cerul este acoperit de nori din care cad ploi hotărâte pe arii extinse.

De altfel, nu vor mai fi mai mult de 15 grade la Suceava, Iaşi sau Bacău, unde şi vântul va sufla viguros. Doar la Giurgiu şi Craiova vremea e ceva mai caldă, să zicem, cu valori de 20-22 de grade. Între aceste extreme, bucureştenii vor avea şi ei parte de nu mai mult de 18 grade, înnorate şi cu ploi.

Iese totuşi soarele marţi, când cerul se mai curăţă de nori şi doar în sud şi la munte mai strâng rândurile cât să mai dea câte o ploaie slabă şi trecătoare. Vara însă nu se mai arată chiar dacă soarele prinde curaj. Maximele nu vor mai trece de 17 grade la Suceava şi Miercurea Ciuc, 20 la Iaşi şi Ploieşti, 21-22 la Constanţa, Craiova, Timişoara, ca şi în Capitală, unde printre nori se mai strecoară şi câte o rază de soare şi cel mult 22 de grade la Giurgiu, Călăraşi şi Brăila. (RTV)
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
20

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
31

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
66

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...