Titularizarea, un examen cu miza, privit cu suspiciune de sindicalisti

Titularizarea, un examen cu miza, privit cu suspiciune de sindicalisti
Organizarea examenului de titularizare pe plan local, decisa de Ministerul Educatiei incepand cu acest an, ar putea deschide seria unor noi conflicte in invatamantul botosanean.

Decizia ministerului se inscrie in masurile de descentralizare, insa sustinerea examenelor de titularizare pe plan local, pe centre de examinare si, mai ales, fara ca subiectele sa fie formulate la centru, nu garanteaza, in viziunea sindicalistilor, corectitudinea competitiei.

Mai ales ca oficialii din Educatie spun ca transferarea examenului pe plan local nu face decat sa ofere libertatea unitatilor scolare de a-si alege singure echipele de lucru.

"Nu mi se pare corect ca titularizarea sa fie la nivel local. Era, dupa parerea mea, cel mai corect concurs. Intr-un judet atat de mic precum Botosaniul, unde toti se cunosc intre ei, nu avem certitudinea ca cei care formuleaza subiectele nu discuta cu un candidat sau altul", a precizat astazi Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

De altfel, inspectorul general al ISJ, Ada Macovei, a declarat, in urma cu ceva timp, ca este foarte posibil ca examenele pentru titularizare sa fie monitorizate prin camere video, pentru a se evita posibilele fraude.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
111

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
73

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
93

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...