Tiprigan: "Toti au fost numiti pe criterii politice, intai tronati pe scaune si apoi dat concurs de ochii lumii"

Tiprigan: "Toti au fost numiti pe criterii politice, intai tronati pe scaune si apoi dat concurs de ochii lumii"
La finalul a peste 20 de ani de mandat, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, sustine ca principalele probleme ale sistemului educational din Romania le reprezinta politizarea functiilor si lipsa unei motivatii de ordin financiar pentru resursa umana.

Tiprigan a spus ca toti politicienii care s-au perindat pana acum la conducerea tarii au transformat invatamantul in subiect de campanie electorala, insa de fiecare data promisiunile s-au dovedit a fi vorba in vant.

"Depolitizarea sistemului este o necesitate imperioasa. Tot vorbim, dar toti au fost numiti pe criterii politice, intai tronati pe scaune si apoi dat concurs de ochii lumii. Oamenii trebuie sa ii aleaga pe cei pe care ii recunosc profesionisti, pe care ii respecta si atunci sistemul va exista cu adevarat si se va dezvolta, cand in fruntea sistemului vor exista oameni profesionisti, nu adusi din alte parti. Nu trebuie sa iesi in fata sa spui ca esti bun, trebuie sa lasi pe altii sa recunoasca ca esti bun. Traim timpuri grele si vor veni si mai grele pentru ca traim o bulversare totala. Nu avem bani, dar facem reforma", a spus Maria Tiprigan.

Ea a precizat ca atata timp cat reursa umana nu va fi motivate, vor suferi toti factorii implicati in procesul educational.

"Trebuie sa facem invatamant, pentru ca un popor lipsit de educatie nu poate exista si ne-am straduit in toti acesti ani sa facem propuneri si sa schimbam sistemul, numai ca nu intotdeauna propunerile noastre s-au materializat prin legi solide. Toti care au venit de dupa Revolutie si pana in prezent au promis, au spus ca invatamantul este o prioritate, dar sunt vorbe goale si vorbe in vant, pentru ca si-au vazut de propriile interese si nu i-a durut nici de oamenii din scoli, nici de elevi, nici de sistem", a adaugat Tiprigan.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
46

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
156

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
112

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...