TIPRIGAN: Daca oamenii de serviciu vor fi restructurati, se va face curatenia cu elevii si cu profesorii!

TIPRIGAN: Daca oamenii de serviciu vor fi restructurati, se va face curatenia cu elevii si cu profesorii!
Maria Tiprigan, presedinta Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani, se declara impotriva restructurarilor impuse de Ministerul Educatiei.

"Directorii care au primit dispozitie sa restructureze cu 5% posturile didactice si nedidactice au trecut la lucruri concrete. Unii nu au ce restructura, altii gasesc solutii. In concluzie, aceste masuri care au venit peste noapte bulverseaza sistemul educational. Sunt cadre didactice care vor trebui sa se orienteze spre alte unitati scolare. Cert este ca nu se restructureaza niciun post al unui cadru didactic cu contract de munca pe perioada nedeterminata", a declarat Maria Tiprigan, lidera SIP.

O problema cu care se va confrunta invatamantul botosanean in urma acestor restructurari, spune Tiprigan, pare sa fie legata de cine va mai face curatanie in unitatile scolare, daca majoritatea oamenilor de serviciu vor fi dati afara.

"Problema este ca se umbla la cadre nedidactice, unde si asa ducem lipsa de oameni de serviciu in scoli. Daca oamenii de serviciu vor fi restructurati, se va face curatenia cu elevii si cu profesorii. Sa restructureze la ei in minister, noi nu vom tine cont de acel numar impus, de 366 de posturi restructurate. Daca nu avem ce restructura, nu o vom face", a mentionat lidera SIP.

Maria Tiprigan este totusi de acord ca, acolo unde sunt scoli izolate, cu 6-7 elevi in clasa, sa se faca restructurari, punandu-se la dispozitie, bineinteles, un mijloc de transport pentru elevii care ar trebui sa urmeze cursuri in alte unitati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
260

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
304

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
190

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...