Tiprigan, catre titulari: Cedati orele in plus celor care au dat concurs si stau acasa!

Tiprigan, catre titulari: Cedati orele in plus celor care au dat concurs si stau acasa!
Maria Tiprigan, presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, face un apel la titularii din invatamant si care au luat ore peste norma, sa renunte la orele in plus, pentru ca inca sunt destule cadre didactice care, desi au participat la concursul de titularizare si au note, nu au posturi.

"Rog colegii care sunt titulari in invatamant sa se gandeasca ce s-ar fi facut daca copiii dumnealor s-ar fi aflat in asemenea situatie. Ii rog sa cedeze orele plus de norma celor care au dat concurs si stau acasa si care vin si cer posturi. Vrem sa ii ajutam, unii au chiar cate doua licente si nu au posturi. Daca titularii ar ceda, ar fi mai putini pe la usile Inspectoratului si la Sinidcat", a spus Maria Tiprigan.

Ea a precizat ca mai sunt si cadre didactice care au intrat in restrangere de activitate, de la Grupul Scolar "Alexandru cel Bun" si de la Grupul Scolar "Elie Radu", care sunt titulari in invatamant, insa vor trebui sa predea ca necalificati, pentru ca nu au posturi ca si calificati.
In acelasi timp mai este foarte grava situatia celor care au avut restrangeri de activitate, care nici in prezent nu au posibilitate de functionarem desi sunt titular ai invatamantului, care nu au posibilitatea sa predea pe calificat. Si se prezinta ca necalificati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
380

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
232

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...