Tinerii din PNL sarbatoresc Ziua Internationala a Femeilor din Mediul Rural

Tinerii din PNL sarbatoresc Ziua Internationala a Femeilor din Mediul Rural
Femeia de la tară nu are vârstă, nu i se mai citește pe chip, cred că o ascunde în suflet. Unele dintre ele trăiesc greu , dar nu se sperie. Suferința le călește, cumva. Femeile de la ţară sunt într-un fel anume, par că ştiu tot secretul universului prin prisma orizontului lor rural uneori destul de limitat.

Femeia de la ţară e mereu încărcată cu poveri pe cap sau în spate. Ea are în palme mari taine, reguli simple, puternice.

Pe 15 octombrie este  Ziua Internationala a Femeilor din Mediul Rural. Cu ocazia acestei zile tinerii liberali vor merge duminica, 14 octombrie, in cateva sate din judetul Botosani pentru a imparti flori acestor fiinte care par uitate de timp, dar care de fapt au pacalit timpul, imblanzindu-l.

Deşi nu obişnuieşte să primească, femeia "de la tara" merită o floare.  Chiar daca in grădinița ei, din fața casei, are flori pentru toți cei care-i trec pragul. Recunoștința unora îi lipsește. Tineretul National Liberal din Botosani vrea sa le transmita femeilor din mediul rural respectul lor. Dar si faptul ca nu au uitat ca radacinile oricarui orasean ajung undeva in vatra unui sat, acolo unde o bunica sau o strabunica, candva, zilnic, a copt paine pentru o familie  numeroasa.

Si tot in aceasta zi trebuie sa ne amintim ca "vesnicia s-a nascut la sat".

Departamentul de comunicare al TNL 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
35

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
69

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...