Tinerii, cei mai nemulțumiți de casele în care trăiesc. Cei fericiți locuiesc la case, construite din BCA și cărămidă

Mai mult de jumătate dintre români (60%) sunt nemulțumiți de casele în care locuiesc, iar notă distinctă, după cum era normal, o fac tinerii.

Un studiu efectuat de Reveal Marketing Research arată că cei mai nemulțumiți sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani (71%), apoi cei cu vârsta peste 55 de ani (67%), dar și cei care au construit în ultimii doi ani o casă sau care sunt în proces de construcție a unei case (66%).

Doar 9% dintre respondenți declară că sunt mulțumiți de spațiul în care locuiesc, în special respondenții cu vârsta între 45 și 54 de ani (12%).

Din perspectiva românilor care au participat la acest studiu, top 3 elemente care contribuie la menținerea căldurii în locuință sunt geamurile, izolația și materialele de zidărie, mai arată rezultatele studiului citate de economedia.ro.

În ceea ce privește eficiența energetică, 8 din 10 respondenți consideră că materialele de zidărie utilizate la construcție favorizează menținerea căldurii în locuință.

Astfel, cei mai mulțumiți sunt cei care locuiesc în case construite din BCA (grad de satisfacție de 69%) și cărămidă (grad de satisfacție de 60%).

La polul opus, românii care se declară nemulțumiți sunt cei care locuiesc la blocuri și în case din chirpici și bolțari de beton.

Dacă ne referim strict la locuințe, principalele riscuri care îi îngrijorează pe români sunt costurile de reparatii (55%), factura la curent electric (54%) și costurile de întreținere (54%), mai relateazăă aceeași sursă.

 

Spune-ne opinia ta