Tineri interesați de cariera de jandarm!

Până la data de 7 august, când s-a încheiat activitatea de recrutare pentru admiterea în Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni, 11 fete și 58 de băieți din județul Botoșani și-au depus dosarele de candidați.
    
În perioada 05 – 13 septembrie a.c., cei 69 de botoșăneni vor concura cu tineri din alte județe pe cele 125 de locuri ( din care 3 pentru romi și 2 pentru alte minorități) care au fost alocate în acest an pentru școlarizarea viitorilor jandarmi.

Elevii vor beneficia în mod gratuit de școlarizare, masă, cazare și echipament, asistență psihologică, medicală și medicamente, transport gratuit la și de la domiciliu pe durata vacanțelor, soldă lunară, învoiri și permisii.

Candidații ce vor fi declarați "admis" vor încheia angajamente prin care se obligă ca, după absolvirea școlii, să îndeplinească serviciul timp de minimum 10 ani în unitățile în care vor fi încadrați sau mutați ulterior, în raport de nevoile Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, se obligă să restituie cheltuielile de întreținere efectuate de M.A.I. pe timpul școlarizării, în cazul în care sunt îndepărtați din instituția de învățământ pentru lipsă de interes la învățătură sau pentru abateri disciplinare, ori încetează școlarizarea la cerere, precum și în eventualitatea în care nu-și respectă obligația de a îndeplini serviciul în condițiile de mai sus.

"La sesiunea de admitere din anul 2014, 18 botoșăneni au fost declarați "admis"  și vor absolvi școala de subofițeri în anul 2016, durata efectuării studiilor fiind de doi ani", informează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul IJJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

astăzi, 18:51

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

astăzi, 17:50

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...

PNL Botoșani: Doi consilieri au fost eliminați de pe listele partidului!

astăzi, 17:15

Cel puțin asta a decis și instanța de judecată prin Ordonanță Președințială. Concret, Matei Constantin și Hiliuță Mihai au fost radiați din calitatea de membru PNL de către Biroul Pol...