Tineri din Botoşani, reţinuţi pentru înşelăciune! S-au dat procurori şi secretari de stat!

Trei tineri din judeţul Botoşani au ajuns în arest, după ce au încercat să înşele mai multe persoane, asupra acestora fiind găsiţi bani şi bijuterii.

La data de 3 octombrie a.c. trei femei din Bistrița și Monor, cu vârste cuprinse între 56 și 75 ani, au fost contactate pe telefonul fix de către persoane necunoscute care s-au recomandat ca fiind secretar de stat, procuror și reprezentant al unei ambasade.

Acesta le-a comunicat faptul că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier și le-a solicitat sume de bani sau bijuterii pentru a fi soluționat cazul în mod favorabil.

Ulterior la locul stabilit s-a prezentat s-a prezentat un tânăr care a intrat în posesia sumelor de bani sau bijuterii solicitate. O femeie din Bistrița a refuzat să-i înmâneze necunoscutului suma de bani solicitată.

În urma cercetărilor efectuate polițiștii bistrițeni au identificat, pe raza municipiului Bistrița, trei tineri în vârstă de 18 ani, 23 ani și 24 ani, din județul Botoșani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de înșelăciune. Asupra acestora au fost găsite sumele de bani și bijuteriile care au fost restituite persoanelor păgubite, se precizează într-un comunicat al IPJ Bistriţa-Năsăud.

Față de cei trei tineri s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor de la Rutieră a lăsat zeci de șoferi fără permis!

Monday, 14 October 2024

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 1.000 de persoane, au fost aplicate 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și au fost reț...

Razie a polițiștilor în muncipiul Botoșani: Zeci de forțe de ordine au împărțit sancțiuni!

Monday, 14 October 2024

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei de ordine publică, investigații criminale...

Focarele de pestă porcină dintr-o localitate din Botoșani dau bătăi de cap sucevenilor!

Monday, 14 October 2024

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat că la Verești „este ce mai mare investiți...